Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Municipiului Sebeș are o ambulanță socială: Cine sunt persoanele care pot primi asistență. Numere de telefon disponibile

Publicat

Municipiul Sebeș are o ambulanță socială, care poate veni în sprijinul persoanelor greu transportabile și pentru asigurarea asistenței medicale în anumite situații.

Autoturismul a fost primit de Primărie la sfârșitul lunii decembrie a anului 2023, iar intrarea în posesie a fost comunicată de reprezentații primăriei, într-un comunicat de presă. 

Ambulanța socială este au autovehicul de tip Mercedes Benz Sprinter, achiziția sa fiind sponsorizată de compania Star Assembly, care are un parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeș și Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș. Costul ambulantei a fost de 404.838 lei, din care sponsorizarea primită a fost în valoare de 325.760 lei, diferența fiind asigurată de Primăria Municipiului Sebeș.

Ambulanța este echipată cu o targă principală cu sistem propriu de transport (cărucior), scaun de transport pacient pliabil, prelată de transfer, instalație fixă de oxigen și oxigen portabil, balon de ventilație pentru copii (inclusiv nou-născuți) și adulți, set căi orofaringiene adult și copil, aspirator de secreții portabil, suport perfuzie, materiale sanitare etc.

Ambulanța socială este un serviciu licențiat la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș. Prin intermediul acesteia se furnizează servicii medicale pe teritoriul Municipiului Sebeș – inclusiv localitățile aparținătoare Lancrăm, Răhău, Petrești, în scopul soluționării problemelor socio-medicale ale grupurilor vulnerabile.

Ambulanța socială va asigura transportul  neasistat pentru persoanele vârstnice greu deplasabile la unitățile medicale în vederea efectuării consultațiilor și a tratamentelor de specialitate, pentru minorii, vârstnicii și persoanele greu deplasabile la unitățile medicale în vederea încadrării în grad de handicap, va asigura asistența medicală în cadrul diverselor acțiuni și evenimente locale.

„Este un proiect de suflet, un proiect prin care spunem încă o dată că prețuim oamenii și vrem să le oferim sprijin, la nevoie. Mulțumesc companiei Star Assembly și pentru acest parteneriat, pentru implicarea activă în viața comunității locale. Suntem onorați de încrederea oferită!” a transmis primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor.

Serviciul de ambulanță socială de la Sebeș poate fi solicitat la numărul de telefon: 0746-092655, disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 08.30-17.30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax