Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Petroșani a primit o factură de 1.000.000 de lei la electricitate, pe o singură lună. Ce spune primarul

Publicat

Primăria Petroșani a primit o factură pentru energia electrică în valoare de un milion de lei. Factura anterioară a fost de 5 ori mai mică, adică de 200.000 de lei. 

„Din păcate, pentru luna ianuarie suntem nevoiți să achităm circa un milion de lei pentru energia electrică, deși am luat toate măsurile posibile pentru a limita factura, respectiv modificarea programului de funcționare a iluminatului public, decuplarea iluminatului de sărbători mai repede decât era preconizat, reducerea consumului de energie electrică la instituțiile din subordinea Primăriei Municipiului Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, citat de Replicahd.ro.

Spre comparație, în luna decembrie, factura la energie electrică a fost de aproximativ 200.000 de lei.

Primăria a rezolvat problema cumpărând energie direct de pe Bursa de Mărfuri.

„Administrația publică de la Petroșani s-a confruntat în aceste zile cu o situație extrem de dificilă din punct de vedere al tarifelor la energia electrică.

La finele anului trecut, furnizorul de energie pentru tot ceea ce înseamnă iluminat public a denunțat unilateral contractul, din cauză că tariful convenit (de 600 lei/MWh) nu mai era sustenabil pe piața de energie liberalizată.

În aceste condiții, am fost nevoiți, conform reglementărilor legale, să achiziționăm energie electrică de la un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI), la un tarif sufocant pentru bugetul local, de 3.300 de lei/MWh.

Practic, am fost obligați să contractăm și să achităm un tarif de 5 ori mai mare de cât plăteam pe ultimul contract”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, citat de Replicahd.ro.

„În această dimineață, ca urmare a demersurilor noastre, am reușit să obținem pe Bursa Română de Mărfuri (…), cel mai mic preț înregistrat de la începutul anului, de 990 lei/MWh, în urma unei proceduri de achiziție la care au participat trei ofertanți”, a declarat miercuri primarul, conform sursei citate.

Foto: Pixabay

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 19.01.2022 at 14:40

    Mister Ridzi Tiberiu SI Iacob : ” Unde NU-i Cap, Vai De Picioare ” SI ” Cine NU Deschide OCHII, DESchiDE PUNGA ” Bugetului Orasului Petrosani, CONDUS de catre ” Domnia TA ” FARA CAP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Scumpetea

    miercuri, 19.01.2022 at 14:42

    Ma Ioane, zice Maria, se scumpeste beutura. -Dapai, om manca ma putin ! – Ma, da so scumpit curentu si la Primarie. -Nui bai tu, or ramine ma putini si cu salarii mai mici si acolo !?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax