Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Roșia Montană cumpără o autospecială pentru situații de urgență, dotată cu accesorii. Valoarea investiției

Publicat

Primăria Roșia Montană cumpără o autospecială pentru situații de urgență, dotată cu lamă de zăpadă multi segment, răspânditor material antiderapant și braț multifuncțional cu cap tăietor și cap cositor. 

Primăria Roșia Montană a lansat pe 25 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția unei autospeciale pentru situații de urgență.

Valoarea totală este estimată la 1.405.042 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, administrația locală dorește achiziționarea unui utilaj multifuncțional pentru efectuarea de lucrări de deszăpezire, întreținere drumuri precum și pentru intervenția în situații de urgență.

„Drumurile din comună, însumând circa 60 de kilometri, parțial asfaltate și parțial pietruite, necesită întreținere permanentă.

Perioada de iarnă în această zonă în comparație cu unele părți ale țării este destul de lungă, cu ninsori abundente, grosimea stratului de zăpadă putând ajunge în unele ierni și la 1 metru, ceea ce face necesar o deszăpezire permanentă pentru asigurarea circulației pe această perioadă a anului.

Primăvara, prin topirea zăpezii șanțurile sunt colmatate deseori, ceea ce necesită intervenția promptă pentru prevenirea spălării drumurilor și accesul la zone greu accesibile tot timpul anului.

Pe perioada de vară pot apărea ploi torențiale sau perioade ploioase îndelungate cu ocazia cărora râurile și pârâurile ies din curs cauzând pagube serioase pe terenurile învecinate aferente sau chiar în intravilanul localităților, astfel că dotări specifice de intervenție ar putea reduce semnificativ valoarea și dimensiunea pagubelor.

Echipamentele propuse a fi achiziționate prin proiect vor deservi aceste activități prin mobilizarea și intervenția rapidă, putând reduce dimensiunea pagubelor”, se mai precizează în documentul citat.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • îmbunătățirea infrastructurii SVSU Roșia Montană
  • asigurarea unei activități eficiente a serviciului
  • adaptarea comunei la condițiile de desfășurare a activității la standarde europene
  • asigurarea protejării mediului înconjurător

Autospeciala pentru situații de urgență va avea următoarele specificații și dotări:

  • masa maximă autorizată: 13 – 15 tone
  • ampatament: 3,6 – 3,8 metri
  • motor: diesel, minim 5000 – 5500 cmc
  • priză de putere pe motor cu ieșire frontală, pentru angrenarea prin cardan a atașamentelor frontale
  • cutie de viteză manuală sau automată cu minim 16 viteze față și minim 2 viteze spate (va permite deplasarea cu o viteză constantă de lucru de la 0,2 km/h, cu atașamentele în regim de funționare)
  • transmisie 4×4 (diferențial blocabil axa față, diferențial blocabil axa spate, diferențial interaxial blocabil)
  • sistem de frânare pneumatic automat în funcție de sarcină
  • benă basculabilă trilateral

Accesorii:

  • lamă de zăpadă multisegment (lățime 2,7 – 3 metri, înălțime 930 – 950 mm)
  • răspânditor material antiderapant (capacitate buncăr 3 – 3,5 mc, sistem infraroșu de control al împrăștierii, sistem electronic, montat în cabină, pentru alegerea modelului de împrăștiere)
  • braț multifuncțional cu cap tăietor și cap cositor (braț frontal: lungime de lucru 6 – 6,2 metri, cap cositor: lățime de lucru 1,2 – 1,25 metri, grosime tăiere 10 – 20 mm, cap tăietor: destinat curățării crengilor/copacilor de pe marginea drumului, cu diametrul de 130 – 150 mm, lățime de tăiere 1,9 – 2 metri, cu 4 discuri de tăiere și motoare hidraulice pentru fiecare disc)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax