Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sălciua se pregătește pentru consolidarea terasamentului unui drum din comună, afectat de viiturile din vara anului 2020

Publicat

Terasamentul unui drum din comuna Sălciua, afectat de inundațiile din vara anului 2020, va fi consolidat pe o lungime de circa un kilometru. Proiectul prevede realizarea a trei ziduri de sprijin, cu lungimea de 370 de metri, pentru a asigura condiții de stabilitate sporită a terasamentului drumului comunal DC 130, în zona satului Sub Piatră. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Refacere după calamitățile din anul 2020 – consolidare terasament DC 130, între km 2+230 – 3+220, comuna Sălciua, tronson 2, propus a fi amplasat în localitatea Sub Piatră”.

Potrivit memoriului de prezentare, drumul comunal DC 130 face legătura între intravilanul localității Sălciua de Jos, ramificându-se din DC 104 și satul Sub Piatră, aparținător al comunei Sălciua.

Pe cea mai mare parte a traseului, drumul comunal DC 130 este adiacent pârâului Valea Morii, astfel deseori în perioadele cu ploi abundente și debite mari ale pârâului, corpul drumului este afectat. Un astfel de eveniment s-a produs în vara anului 2020, când, din cauza viiturilor produse pe cursul mijlociu al pârâului Valea Morii, a fost afectat terasamentul drumului DC 130 pe sectorul cuprins între 2+230 – 3+220, provocând erodări masive care pun în pericol stabilitatea corpului drumului.

Proiectul propus pentru reglementare are scopul de a remedia situația existentă și a asigura condiții de stabilitate sporită a terasamentului drumului comunal DC 130 și utilizarea acestuia în siguranță de către participanții la trafic. Lungimea traseului studiat este de aproximativ 1 km, respectiv între km 2+230 – 3+220.

Soluția tehnică presupune executarea a trei ziduri de sprijin, cu lungimea cumulată de 370 m și înălțimi cuprinse 2 și 2.8 m și adâncimi de fundare între 1,5 și 1,65 m și instalare parapeți metalici pe toată lungimea.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax