Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș a câștigat 35 de milioane de lei, fonduri nerambursabile din PNRR. Banii, folosiți pentru școli și transport public

Publicat

Trei proiecte importante pentru Municipiul Sebeș au fost declarate câștigătoare și au primit finanțare prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

Vor fi reabilitate termic și își vor schimba înfățișarea clădirile a două școli: Școala Gimnazială din Petrești și Școala Gimnazială „Silviu Cărpinișanu” din Sebeș.

”Ceea ce părea imposibil cu puțin timp în urmă, începe să prindă contur: la Sebeș, cetățenii vor beneficia de un transport public nepoluant, la standarde europene” a transmis primarul Dorin Nistor.

Acesta a detaliat lucrările care vor fi realizate.

În ceea ce privește modernizarea celor două școli menționate, cu sprijinul finanțărilor obținute se vor executa lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, de refacere a fațadelor în urma intervențiilor de eficientizare, va fi înlocuit sistemul de evacuare a apelor pluviale, se vor realiza lucrări de modernizare a sistemelor de încălzire și de apă caldă de consum, se vor înlocui 60 corpuri de încălzire existente cu radiatoare din oțel, se va reface și se va moderniza sistemul de iluminat aferent clădirii cu surse cu tehnologia LED.

De asemenea, vor fi amplasați senzori de prezență la nivelul grupurilor sanitare, se vor moderniza sistemele de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, sălile de laborator și sălile de clasă vor fi dotare cu sisteme individuale de ventilare mecanică cu comandă locală, cu recuperarea căldurii, cu eficiență de minim 75%, dimensionate în funcție de gradul de ocupare al încăperilor, va fi instalat un sistem de producere a energiei electrice prin intermediul panourilor solare fotovoltaice.

În plus, fiecare clădire va beneficia de un sisteme de management energetic integrat. Prin renovarea și dotarea corespunzătoare a clădirilor se estimează că vor scădea cu circa 50% consumurile de energie și se vor reduce considerabil emisiile de bioxid de carbon.

Valoarea finanțării pentru școala din Petrești este de 3,6 milioane de lei, iar pentru realizarea proiectului destinat Școlii „Silviu Cărpinișanu” Sebeș alocarea financiară este de 5,3 milioane lei.

Se vor cumpăra 9 autobuze electrice

O altă finanțare este destinată serviciului public de transport oferit cetățenilor Sebeșului, care va fi complet modernizat prin achiziționarea a 9 autobuze electrice.

Vor fi realizate, de asemenea, 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și 3 stații de încărcare rapidă (o stație pentru trei autobuze).

Valoare finanțării obținute pentru serviciul de transport public este de 26 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax