Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeş demolează garaje în 3 cartiere pentru aproape 200 de locuri de parcare. Afacere de 1,5 milioane lei

Publicat

sebes centru oras

Primăria Sebeş pregăteşte documentaţia pentru amenajarea a 192 de locuri de parcare în trei cartiere din municipiu, prin demolarea unor garaje. Suprafaţa t0tală este de 2.600 mp, iar investiţia, din bugetul local, este de 1,56 milioane lei.

Consilerii locali din Sebeş sunt convocaţi, miercuri, 27 februarie, în şedinţă ordinară, cu 21 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat, printre altele, Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii  “Sistematizarea parțială a cartierelor Valea Frumoasei, Aleea Parc și Aleea Lac, prin amenajarea de parcări in zonele ocupate de garaje, Municipiul Sebeș”- proiect nr. 1532/2018.

Potrivit documentaţiei, se vor amenaja 192 locuri de parcare, după demolarea unor garaje pe suprafaţă totală de 1.460 mp şi 73 de utilităţi ale acestor garaje. Reprezentanţii administraţiei locale consideră că pe locul a două garaje pot fi amenajate trei locuri de parcare, investiţia fiind astfel utilă având în vedere creşterea numărului de autovehicule proprietate personală ale locuitorilor.

Noua suprafaţă amenajată de parcări va fi de 2.605 mp, astfel:

– cartierul Valea Frumosei – 34 parcări (425 mp în total)

– cartierul Aleea Parc – 78 parcări (975 mp în total)

– cartierul Aleea Lac – 9 parcări (112,5 mp în total)

Valoarea investiţiei este de 1.565.101,83 lei cu TVA, din care lucrări construcţii-montaj 1.167.576,19 lei.

Lucrările urmează să se desfăşoare într-un interval de 11 luni, investiţia fiind finanţată din bugetul local.

Proiectul ordinii de zi  – şedinţa Consiliului Local Sebeş 27 februarie:

1. Proiect de hotărâre privind retragerea din administrarea Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a unor mijloace fixe ca urmare a finalizării lucrărilor de reparații (două locuinţe din cartierul M. Kogălniceanu şi una pe strada Mihai Viteazul)

2. Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției lunare de întreținere a persoanelor vârstnice instituționalizate în Căminul pentru persoane vârstnice Sebeș și/sau a susținătorilor legali ai acestora (în funcţie de gradul de dependenţă al vârstnicilor: pentru persoane independente – 4012,5 lei/ beneficiar/ lună; pentru persoanele semidependente: 4.137,5 lei/ beneficiar / lună; pentru persoanele dependente: 4262,5 lei/ beneficiar/ lună)

3. Proiect de hotărâre privind majorarea valorii de inventar a mijlocului fix “Punct termic Dorin Pavel 55” ca urmare a finalizării și efectuării recepției la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Demolare imobil Punct Termic” și radierea acestuia din inventarul domeniului privat al Municipiului Sebeș (valoare majorată punt termic – 119.920,19 lei)

4. Proiect de hotărâre privind majorarea valorii de inventar a mijlocului fix “Școala Gimnazială Petrești / Germană, str. 1 Mai, nr. 68” ca urmare a finalizării și efectuării recepției la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Demolare clădire Școala Gimnazială Petrești – Secția Germană, str. 1 Mai, nr. 68, loc. Petrești, jud. Alba” și radierea acestuia din inventarul domeniului privat al Municipiului Sebeș (valoare majorată 259.901,97 lei)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere în sistemul integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilului teren “curți construcții” în suprafață de 5.168 mp, situat administrativ în extravilanul Municipiul Sebeș, identificat cu parte din poziția 469 din HG nr. 974/2002.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere în sistemul integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilului teren “drum” în suprafață de 17.677 mp, situat administrativ în extravilanul Municipiul Sebeș, identificat cu parte din poziția 469 din HG nr. 974/2002.

7. Proiect de hotărâre privind completarea Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Municipiului Sebeş.

8. Proiect de hotărâre privind modificarea Inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Sebeş, ca urmare a finalizării şi efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Reţea apă – Răhău – Alimentare apă potabilă Răhău, Mun. Sebeş – jud. Alba”.

9. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Contractului de Concesiune nr. 113/20686/09.07.2009 având ca obiect concesionarea directă a unui teren în suprafață de 4 mp, în cartier Valea Frumoasei în extinderea ap. 2, bl. 6, sc. A, unde există realizate scări de acces (subconcesionarea nu este admisă; cesiunea contractului este permisă numai cu acordul concedentului dat în formă scrisă)

10. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 143/2018 privind completarea Inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Sebeş, ca urmare a finalizării şi efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare branşamente str. Spitalului, mun. Sebeş – jud. Alba” si HCL nr. 137/2018 privind modificarea Inventarului domeniului public al Municipiului Sebeş, ca urmare a finalizării şi efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare tronson reţea canalizare str. Ştefan cel Mare, Mun. Sebeş – jud. Alba.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de închiriere nr.19/31.03.2006, pentru chiriaşul Bota Alexandru, din blocul ANL 12, sc. A, ap.12 – cartier Valea Frumoasei.

12. Proiect de hotărâre privind stabilirea componenței echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică (coordonator – Alina Mărginean, lef serciviu beneficii sociale DAS Sebeş; Andrei Balaur Noaghi – inspector superior DAS Sebeş, Lucian Adrian Todor – consilier asistent DAS Sebeş, Mioara Adam – consilier superior DAS Sebeş; Simona Herlea – asistent social practicant DAS Sebeş; reprezentant Poliţia Locală Sebeş – cu programare)

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Sistematizarea parțială a cartierelor Valea Frumoasei, Aleea Parc și Aleea Lac, prin amenajarea de parcări in zonele ocupate de garaje, Municipiul Sebeș”- proiect nr. 1532/2018 (se vor amenaja 192 locuri de parcare, după demolarea unor garaje pe suprafaţă totală de 1.460 mp şi 73 utilităţi garaje demolate; noua suprafaţă amenajată de parcări – 2.605 mp; valoare investiţie 1.565.101,83 lei cu TVA, din care lucrări construcţii-montaj 1.167.576,19 lei, durată lucrări 11 luni, finanţare din bugetul local)

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii „Modernizare străzi: Oituz, Doinei, Moților, Cloșca – tronson cuprins între strada Horea și trecerea de nivel cu calea ferată 211 Sebeș-Petrești de la km 1+347, Alunului”- proiect nr. 19/2018 (valoare totală invetiţii 10.077.328,47 lei cu TVA, din care construcţii-montaj 8.823.229,21 lei cu TVA; durata investiţie 27 luni, respectiv lucrări 12 luni; finanţare din bugetul local)

15. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire teren aferent construcţiilor proprietate personală

16. Proiect de hotărâre privind acordarea Titlului de “Cetăţean de Onoare” al Municipiului Sebeş doamnei Beyer Ștefana Ruxandra

17. Proiect de hotărâre aprobarea numărului de burse aferent semestrului II al anului școlar 2018-2019 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat (700 burse, din care 7 burse de performanţă, 383 burse de merit, 129 burse de studiu, 181 burse de ajutor social

– pe unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială Petreşti (2 de performanţă, 27 de merit, 15 de studiu, 50 de ajutor social; Şcoala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” – 14 de merit, 20 de studiu, 50 de ajutor social; Şcoala Gimnazială nr. 2 – 41 de merit, 19 de studiu, 21 de ajutor social; Colegiul Naţional “Lucian Blaga” – 4 de performanţă, 251 de merit, 30 de studiu, 6 de ajutor social; Liceul German – 28 de merit, 1 de studiu, 2 de ajutor social; Liceul Sportiv – 13 de merit, 24 de studiu, 42 de ajutor social; Liceul Tehnologic – 1 de performanţă, 9 de merit, 10 de studiu, 10 de ajutor social)

18. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 98/2018 privind acordul Consiliului Local Sebeş pentru efectuarea lucrărilor de amenajare trotuar şi pistă de biciclete pe strada Augustin Bena din Municipiul Sebeş (începând de la sensul giratoriu din proximitatea supermarketului Kaufland, pe direcţia de mers dreapta, până la strada Investitorilor şi investiţia Reman)

19. Proiect de hotărâre privind completarea inventarului domeniului privat al Municipiului Sebeș cu imobilele înscrise în CF 71253 Sebeș preluate de la Nichi Ardeal Construct SRL și darea în administrarea Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeş (în vederea concesionării construcţiilor şi terenurilor vizate)

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate privind dezvoltarea zonei de pe strada Alunului, municipiul Sebeş, prin edificarea unor locuinţe sociale colective şi a unui centru de asigurare pentru servicii medicale, sociale şi educaţionale către populaţie

21. Proiect de hotărâre privind inițierea procedurii de închiriere prin licitație publică deschisă a unor terenuri – pajiști permanente, cu destinația pășunat pentru speciile bovine, ovine, caprine și ecvidee


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. La intrarea în închisoare a fost huiduit de mai mulți manifestanți

Publicat

dragnea 2

Liviu Dragnea a fost adus cu o mașină Dacia Duster în urmă cu câteva minute, la Penitenciarul Rahova. Acesta a intrat pe aceiași poartă pe care a fost adus și fostul său coleg de partid, Radu Mazăre.  Lângă intrarea Penitenciarului Rahova s-au aflat mai mulți manifestanți care l-au huiduit pe Liviu Dragnea, ba mai mult […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amendă în valoare de 2.600 de lei și mai multe avertismente, date de inspectori

Publicat

itm alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 2.500 de lei în urma controalelor efectuate la agenţi economici, săptămâna trecută. Au depistat mai multe nereguli în activitatea firmelor. În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 42 de unități, cu 387 de angajați, unde au constatat 72 de deficiențe, pentru care au aplicat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Dragnea s-a PREDAT la Penitenciarul Rahova. Diversiune și cursă nebună prin București cu o mașină ”momeală”

Publicat

s

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat pe porțile penitenciarului Rahova, adus de o mașină a poliției, după o diversiune și o cursă nebună prin București, cu ziariștii pe urme. Dragnea va fi încarcerat și își va petrece următorii trei ani și șase luni în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Rădulescu, după condamnarea lui Dragnea: Medicii să dea salariile înapoi, fermierii să dea subvenția la USR

Publicat

Declarații halucinante ale unui lider al partidului de guvernământ. Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, unul dintre vârfurile de lance din Parlament împotriva justiției, a izbucnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară.  „A fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate