Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Sebeş: Intervenţii după căderile de zăpadă. Defecţiuni la canalizare şi obligaţii pentru cetăţeni

Publicat

În urma ninsorilor de marţi după-amiaza şi de miercuri, Primăria Municipiului Sebeş a asigurat intervenţii folosind cinci autobsculante de curăţire a carosabilului şi împrăştiere material antiderapant. Au fost şi două probleme de canalizare, pe strada Austin Bena şi Peneş Curcanul.

Primăria informează că, începând de marți, 16 ianuarie 2018, orele 17.00 și continuând în ziua de miercuri, 17 ianuarie 2018, începând cu orele 11.00, odată cu modificarea condițiilor atmosferice și căderile abundente de zăpadă, în municipiul Sebeş şi în localităţile aparţinătoare, au fost pregătite şi au intervenit, cu prioritate pe arterele principale, un număr de cinci autobasculante cu sărăriţă şi cu lamă, un utilaj cu lamă – în zona cartierelor de blocuri, un utliaj tip Wola (în zona Petrești), care curăţă zăpada aşternută pe carosabil şi împrăştie material antiderapant.

Pe strada Augustin Bena a fost înfundată canalizarea pluvială din cauza acumulărilor de deșeuri și zăpezii degajate în rigole. Problema a fost remediată cu sprijinul SPAP Sebeș și Apa CTTA. De asemenea, echipele Apa CTTA alături de SPAP Sebeș intervin, la această oră, pentru remedierea unei defecțiuni la canalizarea de pe strada Peneș Curcanul. Situația pe raza localității este monitorizată cu sprijinul Poliției Locale Sebeș.

Primăria reaminteşte cetăţenilor, precum şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Sebeş, că odată cu răcirea vremii şi apariţia fenomenelor naturale specifice iernii (zăpadă, gheaţă sau polei) au obligaţia de a curăţa perimetrul  proprietăţii (trotuare, rigole, etc.),  pentru a evita producerea de evenimente neplăcute. Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sebeş nr. 64/2017, aruncarea zăpezii din curţi proprietate personală pe căile publice de acces şi parcarea autovehiculelor, în perioada de iarnă, astfel încât să fie stânjenită funcţionarea utilajelor de deszăpezire a localităţii şi necurăţarea zăpezii imediat după depunere şi a gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează, în vederea asigurării circulaţiei normale a pietonilor precum şi, în cazul formării poleiului, a neutilizării materialelor antiderapante, se sancţionează cu amendă de la 800 lei până la 1000 lei pentru persoane fizice şi cu 1.000 lei până la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Conform buletinului meteorologic, în intervalul 16.01.2018 ora 17.00 și 18.01.2018, ora 22.00, se înregistrează intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și depuneri de polei.

Pentru informaţii sau sesizări, autoritățile locale din Sebeş pun la dispoziție la numărul de telefon 0258-731004 sau numărul scurt al Poliției Locale a Muncipiului Sebeș, 0358-919.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax