Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș își face un website în valoare de 34.000 de lei. Direct la firma unui membru al echipei din campania electorală a primarului


Publicat

dorin nistorPrimăria Sebeș a atribuit contractul de refacere a siteului web, firmei unui apropiat al primarului Dorin Nistor, fost membru al Comitetului Local Executiv al PNL, adus de la Forța Civică. Este vorba despre firma SC ADA ONLINE SRL, aparținându-i lui Iulian Ghișoiu, care va încasa 34.000 de lei (aproximativ 7400 de euro). Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, la suma maximă pe care o prevăzuse primăria pentru acest lucru. Surse din PNL spun că Iulian Ghișoiu s-a ocupat de partea de comunicare online și social media a campaniei electorale a lui Nistor.  

O primă încercare de achiziție directă a acestui serviciu a fost anulată de primărie din cauza caietului de sarcini care ar fi generat un ”număr foarte mare de solicitări de clarificare”. Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, anularea primei proceduri de achiziție a fost necesară pentru că răspunsurile pe care ar fi fost obligați să le dea la solicitările de clarificări ”ar fi schimbat substanțial conținutul” caietului de sarcini.

Potrivit documentelor de achiziție, primăria dorește o pltaformă web ”cu conținut dinamic”, optimizat pentru dispozitivele mobile, cu design personalizat și original ”care să respecte ultimele tendințe în design”. De asemenea, primăria vrea ”optimizare pentru motoarele de căutare, update săptămânal pentru combaterea riscurilor de securitate, backup săptămânal al fișierelor siteului și a bazelor de date, transmiterea mesajelor din site printr-un formular d econtact și conectarea site-ului cu pagina de facebook, mentenanță și web-hosting”. În plus, siteul trebuie să suporte fișiere pdf, să aibă „user și parolă care să permită crearea și modificarea paginilor”. Deși limbajul pare complicat, în realitate descrierea tehnică duce cu gândul spre un site foarte simplu și foarte ușor de realizat.

Pentru această investiție online, primăria avea prevăzut 34.000 de lei, exact suma pe care a cerut-o SC ADA ONLINE SRL Sebeș.

Potrivit portalului juridico-financiar termene.ro, numele proprietarului societății ADA ONLINE SRL Sebeș, Iulian Ghișoiu, se leagă și de o altă firmă: TargetWeb Avertising SRL, în prezent fără activitate. Pe siteul ”TargetWeb”, la contact, apare ADA ONLINE SRL și același nume, Iulian Ghișoiu, semn că ”ADA” a moștenit ”Target”. ”TargetWeb” a fost o agenție specializată în furnizarea de servicii de promovare online, marketing și optimizare, relativ cunoscută în piața locală de profil.

Siteul primăriei a mai fost modernizat în 2015, de către Exomax Tech SRL, tot printr-o achiziție directă, în valoare de 3352 de lei și 2016, de către I-Tom Solutions SRL, care a facturat primăriei 1600 de lei.

dorin nistorDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. lucrul bine facut

  sâmbătă, 24.06.2017 at 16:31

  Daca sebesenii tot au votat pnl + pdl= fostul partid provenit din psd, adica partiduletzul lui basila, acum trebuie sa suporte afaceristii de doi lei din Alba Iulia, ca tot de acolo face naveta si cel pe care l-au ales fara sa se gandeasca !

 2. Espinosa

  sâmbătă, 24.06.2017 at 22:12

  Mda…!

  Flori multe, gazon, site web pe bani multi dati cui trebuie, sediu primarie renovat despre care nu s-a scos o vorbulita in campanie.

  Pare ca ne indreptam spre o concluzie: dl. Dorin e un cam ”afacerist”. Intre ghilimele evident pentru ca onorabilu primar n-a avut vreo firma a sa ci a facut ”afaceri” pe banii altora a celor pe care-i doare-n cot de ce se face cu banii lor. In orice caz pare ca ii merge mintea la cheltuieli aiurea, nu gluma.

  Nu stiu ce se mai aude cu capodopera pe care o prezentasera pe la zilele orasului… imnul. S-a platit au ba? Tot catre cine trebuie…

  De alte lucruri de importanta majora pentru oras n-am prea auzit. Un asfalt pe ici pe colo si folclor despre proiecte si bani europeni.

 3. asfaltul

  duminică, 25.06.2017 at 08:09

  Dar oare despre banii cheltuiti pe asfaltari aiurea – ca cea de la iesirea din Lancram unde chiar nu era nevoie, sau de pe Mircea cel Mare unde camioane de mare tonaj trec imediat dupa turnare stricind ,astfel ,,lucrul bine facut,, si reteaua de gaze – nu se intreaba nimeni ? In Lancram, acolo unde capacele de canal sunt calcate de rotile dreapta, de toate masinile si asfaltul este deja distrus, nu s-a atins nimeni sa il repare, pt ca lucrarea este greu de executat. Cine o fi semnat procesele verbale de receptie al lucrarii de canalizare din Lancram, in calitate de beneficiar al lucrarii, chiar daca prostia a fost executata cu bani europeni ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenajarea unui teren din Alba Iulia pentru construcția de locuințe ANL, din nou la licitație. Alei, parcări și utilități

Publicat

Primăria Alba Iulia reia licitația pentru amenajarea de alei carosabile, trotuare, parcări, spații de odihnă și petrecere a timpului liber și asigurarea utilităților (apă – canal) pe un teren aflat pe strada Lalelelor, unde în prezent se află în construcție două blocuri ANL.

Față de prima licitație, lansată în luna mai, valoarea estimată a realizării proiectului și a execuției lucrărilor a scăzut cu peste 540.000 de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi, 17 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare faza PAC (DTAC) +PT+DDE+CS, asistenta tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Viabilizare amplasament pentru construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii – strada Lalelelor Nr. 97A , etapa I, bloc 1 și 2 – Amenajări exterioare, lucrări necesare pentru asigurarea cu utilități (apă-canal)”.

Valoarea totală estimată este de 1.688.700 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație, lansată la sfârșitul lunii mai, a fost anulată pentru „Abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Valoarea contractului era estimată la suma de 2.232.138 de lei, fără TVA.

Potrivit studiului de fezabilitate, proiectul are drept scop viabilizarea terenului pentru construirea de locuințe pentru tineri destinate închirierii, care se derulează în colaborare cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) – aprobat prin HCL nr. 47/28 februarie 2014, art. 14, s-a propus construirea a 728 de apartamente și funcțiuni complementare aferente.

Ulterior, conform HCL nr. 188/26 mai 2017, art. 14, a fost aprobată modificarea PUZ-ului aprobat în 2014, corelat cu HCL nr. 197/26 mai 2017 privind transmiterea în administrarea către Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a unui imobil (teren) situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Lalelelor, nr. 2 în suprafață de 4.137 mp, pentru construirea unui cămin studențesc pe amplasamentul blocurilor nr. 32 și 33, din PUZ-ul inițial, astfel numărul de unități locative reducându-se cu 60 de apartamente.

Terenul care face obiectul proiectului este un teren viran, la ora actuală fiind neîngrijit și plin de bălării, o perioadă fiind folosit pentru depozitarea diferitelor materiale care aparțineau Primăriei.

Deoarece și în municipiul Alba Iulia ca și în alte zone din țară există un deficit de spațiu locativ și în special pentru tineri și familii tinere este necesară construirea acestor tipuri de locuințe accesibile tinerilor.

Pe lângă acestea este necesară și amenajarea spațiilor aferente acestora (locuri de joacă, alei pietonale, parcări, spații de odihnă și petrecere a timpului liber, etc.) pentru a se asigura un mediu cât mai plăcut și sănătos.

Proiectul de viabilizare a terenului pentru construire locuințe pentru tineri presupune realizarea aleilor carosabile pentru accesul auto în zonă, amenajarea trotuarelor pentru separarea traficului auto de cel pietonal, rezolvarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale, realizarea iluminatului public și a branșamentelor pentru blocul care va fi construit în zonă de către ANL, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, plantații și mobilier urban (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel de biciclete) și a platformei pentru amplasarea pubelelor pentru colectarea gunoiului menajer.

Astfel, prin proiect se propune:

 • realizarea unui sistem rutier nou la aleile carosabile, trotuare și parcări
 • colectarea apelor pluviale – prin pante longitudinale și pante transversale vor fi dirijate spre bordură iar de acolo prin gurile de scurgere vor fi evacuate în canalizarea pluvială proiectată
 • aducerea la cotă a căminelor de la rețelele existente în zonă
 • mărirea siguranței în exploatare prin realizarea de marcaje longitudinale și transversale (treceri de pietoni), montarea indicatoarelor de reglementare a circulației
 • montare mobilier urban (coșuri de gunoi, băncuțe, rastel de biciclete)
 • plantații: arbori și arbuști și refacerea zonelor verzi afectate de lucrări
 • realizarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu pentru odihnă

 • realizarea iluminatului public, la ora actuală fiind foarte deficitar
 • branșarea blocului care va fi construit de către ANL  în zonă la utilități (electricitate, apă, canalizare menajeră, gaze naturală)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Nodul rutier de la Sebeș va fi finalizat în iulie. Ministrul Transporturilor: Vor fi gata și bretelele spre Deva și spre Sibiu

Publicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi gata în iulie.

“Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului.

Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, potrivit lui Cătălin Drulă.

Totodată acesta a adăugat că are promisiuni din partea constructorului, Asocierea condusă de Aktor, că și lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, tronsonul dintre Alba Iulia și Aiud, va fi dat în folosință în acest an.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Trans-Salina” din județul Alba, asfaltată în procent de peste 50%. În zona Ocnișoara va fi construit și un ștrand cu apă sărată

Publicat

Trans-Salina, o șosea din județul Alba, a fost asfaltată în proporție de peste 50%, iar drumul modernizat va ajunge la două sate aproape complet depopulate.

Unul dintre ele este Ocnișoara, care este amplasat pe un masiv de sare.

Autoritățile vor să pună în valoare bogăția din adâncuri și să amenajeze acolo un ștrand sărat, în stil rustic.

Cei 14 săteni care mai trăiesc în Ocnișoara, nu credeau că vor apuca ziua în care vor vedea asfalt la ei în sat.

”Acum e domnie, asfaltul la poartă. Ne retragem aici, ne place să lucram în grădină, să cosim, liniște”, a declarat Iulica, fiica unei localnice, pentru stirileprotv.ro.

Finanțarea este asigurată prin PNDL 2, beneficiar fiind Primăria Lopadea.

Modernizarea drumului comunal Ciuguzel – Ocnişoara – Overdem costă aproximativ 8 milioane de lei şi va reprezenta, practic, salvarea celor două sate aflate pe cale de dispariţie.

La Ocnişoara mai locuiesc doar 14 oameni, iar la Overdem mai sunt circa 35 de locuitori.

Populaţia a scăzut foarte mult în ultimii zeci de ani ca urmare a imposibilităţii oamenilor de a ajunge sau ieşi din aceste sate în perioadele cu ploi sau în perioada iernii.

Drumul de pământ devenea practic imposibil de utilizat, iar oamenii erau blocaţi aici.

Un calcul simplu arată un cost de aproximativ 163.000 de lei (circa 32.000 de euro) pe cap de locuitor, în ceea ce priveşte investiţia în modernizarea drumului. Autoritățile spun însă că drumul va redeschide rute turistice și va duce la dezvoltarea zonei

Contractul în valoare de 8.005.328,13 de lei este derulat de societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA.

Ștrand rustic

Investiția în drum a comunei Lopadea Nouă, va fi dublată de una a Consiliului Județean Alba, bazată pe existența unui masiv de sare în acel loc.

Este vorba despre construirea unui ștrand rustic.

”La Ocnișoara se va face un fel ștrand rustic, cum există la Ocna Sibiului. Acolo există niște lacuri cu apă sărată și Consiliul Județean Alba va investi în acea zonă, în tot ceea ce privește utilitățile și amenajarea. Sperăm ca undeva pe anul viitor, pe final, să fie gata. Acum se lucrează la proiect pentru rețeaua de apă” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Președintele instituției, Ion Dumitrel, a declarat la rândul său că la începutul lunii iulie va fi lansat proiectul pentru amenajarea viitoarei investiții.

De asemenea, tot aici se remarcă prezența unui câmp de 3 ha numit „saramură” și o fântână purtătoare de apă sărată, ce izvorăște în permanență de sute de ani.

Fauna și flora ne încântă privirile de fiecare dată. Aici cerbul și căpriorul pot fi văzuți în mediul lor natural.

Mii de specii rare de plante, animale și insecte dau culoare locului. În imediata apropiere este locul de naștere a ariei protejate „Pajiștile lui Suciu”( sit de importanță comunitară) ce conservă habitate naturale de tip: Pajiști stepice, Păduri dacice de stejar și carpen și Tufărișuri.

Sursă foto: Marius Hațegan

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit Crucea Patriarhală de la Arhiepiscopul Irineu

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit duminică, Crucea Patriarhală, o distrincție onorifică acordată de Biserica Ortodoxă. 

Distincția i-a fost acordată lui Ion Dumitrel de Arhiepiscopul de Alba Iulia Irineu, ”ca semn al prețuirii și binecuvântării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare depusă în slujba Bisericii și societății pe parcursul anilor”.

Evenimentul a avut loc duminică, după liturghie, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Citește și: CALENDAR CREȘTIN ortodox, luna IUNIE 2021: TOATE sărbătorile din Cireșar trecute în Calendarul Bisericesc

Sursă foto: Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate