Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș, precizări despre depășiri ale valorilor măsurate pentru indicatori de poluare. În 6 martie, întâlnire publică

Publicat

Primăria Sebeș a confirmat depășiri ale valorilor poluanților în perioada 9-10 februarie și, din nou, în 14-17 februarie. Primarul Dorin Nistor vrea să organizeze întâlnire publică pe acest subiect, cu cetățenii, ONG-urile și autoritățile competente.

„Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului automat amplasat, de la data menționată, în curtea grădiniței din cartierul Mihail Kogălniceanu.

Monitorizăm principalii poluanți, definiți în cuprinsul Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător: monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, ozon, pulberi în suspensie (PM10 – PM2.5), benzen. Formaldehida este un poluant specificat în STAS 12574/2011.

În intervalele 9-10 februarie 2020 și 14-17 februarie 2020, au fost constatate depășiri ale valorilor de referință măsurate la pulberi (PM10). În data de 17 februarie 2020, s-a înregistrat o depășire a valorilor la formaldehidă: 0.013 miligrame/mc, limita fiind de 0.012 mg/mc”, a precizat primarul Dorin Nistor.

Reamintim că sistemul automat de măsurare a calităţii aerului amplasat în municipiul Sebeş de către primărie a arătat în ultimele zile depăşiri mari la câţiva dintre indicatorii monitorizaţi. Luni, indicele zilnic care arată calitatea aerului din oraș s-a poziționat pe ”FOARTE RĂU”.

Citește și Calitatea aerului de la Sebeș: FOARTE RĂU. Valori alarmante oferite de noul sistem de măsurare, amplasat de primărie

Potrivit primarului, ”Municipiul Sebeș a susținut o corespondență de informare permanentă a principalelor instituții de mediu, cu privire la rezultatele măsurătorilor. De asemenea, am reînnoit solicitarea către Ministerul Mediului de a amplasa o stație de monitorizare a traficului, la Sebeș. Aștept o mai mare implicare a instituțiilor de mediu!”.

Acesta a anunțat pentru data de 6 martie 2020, începând cu ora 15.00, la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, o întâlnire publică ”cu cetățenii dornici să se implice, cu asociațiile și ONG-urile, cu reprezentanții companiilor locale, reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor de mediu, având ca temă calitatea mediului înconjurător și propunerile de măsuri pentru strategia de mediu a Municipiului Sebeș”, a menționat primarul Dorin Nistor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Paduraru

    miercuri, 19.02.2020 at 07:31

    Daca sunt incalcate conditiile pe baza carora a fost emisa autorizatia de functionare, aceasta poate fi retrasa !

  2. zoro

    miercuri, 19.02.2020 at 08:58

    CORECT!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax