Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Sebeș și-a făcut propria societate de transport public local: Va avea o flotă de 16 autobuze electrice și opt trasee

Publicat

Primăria Sebeș își face propriul sistem de transport public local. În acest sens într-o ședință recentă de Consiliu Local a fost votat un proiect de hotărâre prin care s-a admis înființarea unei societăți, sub tutela primăriei, care se va ocupa de transportul public de persoane, în oraș. 

Este vorba despre Transport Public Sebeș SRL, unde asociat unic va fi Municipiul Sebeș, iar reprezentant ca autoritate deliberativă va fi Consiliul Local al orașului. 

Reprezentanții primăriei au în plan să achiziționeze prin PNRR 16 autobuze electrice care să fie folosite pentru transportul public de persoane. 

În linii mari, primăria speră ca primele autobuze să meargă pe cele opt trasee propuse, în prima parte a anului 2024.

Directorul societății a fost numit Iulian Țărean. Ideea de internalizare a transportului public local la Sebeș, face parte dintr-un plan de mobilizare urbană, făcut pentru următorii 10 ani.

Potrivit reprezentanților primăriei, programul prin care ar urma să fie pus la punct serviciul este superior față de ceea ce înseamnă în momentul actual transportul local la Sebeș.

Mai exact, are un număr de trasee mai mare; ( 8 trasee faţă de 3 trasee câte sunt în programul actual), grad de deservire superior, program de circulație adaptat cererii de transport șicapacități de transport mai mari.

Noul program are o capacitate de transport mai mare, aspect care contribuie la creşterea eficienţei financiare şi a gradului de satisfacere a cererii de transport.

Autobuze

Primăria Municipiului Sebeş a depus un  prim proiect important prin care solicită o finanţare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, prima rundă, în valoare de  4.193.550 euro.

Numărul de mijloace de transport care urmează a fi achiziționate este de 9 autobuze din gama celor nepoluante, cu lungimea de 10 metri. Vor fi realizate un număr de 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) şi 3 staţii de încărcare rapidă (1 staţie pentru 3 autobuze).

Municipiul Sebeş se încadrează deasemenea în categoria solicitantilor eligibili pentru achizitionarea  de  autovehicule  nepoluante  (autobuze  electrice)  noi  si  sistem de  taxare  e-ticketing pentru transportul public, în a dona rundă de atragere de fonduri  prin  PNRR, Componenta C10 — fondul local, care se va lansa cât de curând.

Astfel, Municipiul Sebeş va depune un al doilea proiect pentru achiziţionarea a aproximativ 7  autobuze electrice pentru  a asigura  necesarul de flotă de transport public, precum si a unui sistem de taxare automată e-ticketing, care să faciliteze accesul la serviciile de transport public si să  crească  atractivitatea  acestuia  –  în cadrul celei de-a dona runde de atragere de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 — Fondul local.

”Dezvoltarea sistemului prin integrarea de soluții „smart” va uşura achizitionarea legitimaţiilor de călătorie şi totodată va conduce la generarea de instrumente care să asigure informaţii obiective referitoare la toate componentele sarcinii de transport şi fluxurile de călători, în vederea asistării procesului de management decizional cu informaţii actualizate”, au precizat pentru alba24.ro, reprezentații primăriei Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Curentul

    marți, 27.09.2022 at 06:24

    Ramine de vazut daca stațiile de încărcare vorr fi dotate si cu panouri fotovoltaice pentru ca investitia sa devina cu adevărat rentabilă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax