Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Sebeș vrea să amplaseze zece stații pentru reîncărcarea mașinilor electrice și alte 12 pentru autobuze electrice

Publicat

Primăria Sebeș vrea să amplaseze pe raza municipiului și a localităților Lancrăm și Răhău 12 stații de reîncărcare pentru autobuze electrice și alte 10 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. 

Primăria Sebeș a cumpărat recent, prin intermediul platformei SEAP, servicii de elaborare Studii de Fezabilitate (SF) și documentații de obținere a avizelor pentru stații de reîncărcare.

Mai exact, este vorba despre stații de reîncărcare a autobuzelor electrice (3 stații de reîncărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă) și stații de reîncărcare a vehiculelor electrice (10 stații de reîncărcare amplasate în cinci locații).

Valoarea contractului este de 250.o00 de lei, fără TVA, ofertantul fiind Sigma Mobility Engineering SRL din județul Argeș.

Potrivit documentației, Primăria Sebeș acționează pentru îmbunătățirea serviciului public oferit cetățenilor, în scopul orientării către mobilitate urbană durabilă, derulând în acest scop un proiect prin PNRR care presupune înnoirea parcului de mijloace de transport utilizate pentru operarea serviciului public de transport local.

Mijloacele de transport care se vor achiziționa prin proiect sunt cu propulsie electrică, fapt care va reduce la zero poluarea și emisiile de gaze cu efect de seră generate de transportul public în oraș.

Conform proiectului, trebuiesc achiziționate 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare autobuz) și 3 stații de încărcare rapidă (câte una pentru trei autobuze).

De asemenea, prin același proiect se vor amplasa stații de reîncărcare pentru vehicule electrice accesibile publicului (în zonele de locuințe, zonele cu locuri de muncă, zonele mixte, zonele de servicii, zonele comerciale, zonele transporturi, etc.).

Locațiile în care urmează să fie amplasate stațiile de reîncărcare a vehiculelor electrice:

  • 3 stații de reîncărcare rapidă pentru autobuzele electrice destinate transportului public din municipiul Sebeș
    • Sebeș, strada Vânători, nr. 28
    • Petrești, strada Energiei, nr. 2
    • Răhău, strada Principală, nr. 245
  • 9 stații de reîncărcare lentă pentru autobuzele electrice destinate transportului public din municipiul Sebeș
    • Sebeș, strada Vânători, nr. 28
  • 10 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice
    • 2 stații de reîncărcare – strada Valea Frumoasei
    • 2 stații de reîncărcare – strada Mihail Kogălniceanu
    • 2 stații de reîncărcare – B-dul Lucian Blaga
    • 2 stații de reîncărcare – Piața Primăriei
    • 2 stații de reîncărcare – strada 1 Mai

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax