Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Teiuș: Alerta de pestă porcină africană. Ce obligații au locuitorii care cresc porci în gospodării

Publicat

porci

Primăria Teiuș atenționează locuitorii că, în contextul declanșării stării de alertă privind pesta porcină africană, trebuie să respecte anumite reguli la creșterea porcilor în gospodăriile proprii.

”Cetățenii care dețin porci în gospodăriile lor au obligația să anunțe medicul veterinar concesionar, în vederea identificării și crotalierii lor”, precizează primăria, într-un anunț.

Citește și Alertă de pestă porcină în 11 localități din Alba. Virusul, confirmat la trei mistreți, găsiți morți la o partidă de vânătoare

De asemenea, ”se interzice mișcarea efectivelor de porci fără ca proprietarii să dețină documente sanitar-veterinare (formular de mișcare)” și ”este strict interzisă aducerea sau tranzitarea orașului cu porci proveniți din zone cunoscute ca focare de pestă porcină africană”.

Primăria mai precizează că ”este obligatoriu ca orice fel de suspiciune privind contaminarea porcilor cu virusul pestei porcine să fie adusă la cunoștința medicului veterinar concesionar”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax