Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Teiuș, apel civic pentru colectarea selectivă: „neatingerea țintelor de deșeuri reciclate atrage aplicarea penalităților”

Publicat

Primăria Teiuș a lansat un apel civic pentru colectarea selectivă, pentru cetățenii din oraș și localitățile aparținătoare, Beldiu, Căpud, Pețelca și Coșlariu Nou. 

„Colectarea gunoiului menajer, pe toate componentele sale, separat sticlă, ambalaje PET, hârtie-carton, fracție umedă-gunoi menajer selectat, deșeuri voluminoase, deșeuri electrice și ceramice, este nu doar o datorie civică, ci o obligație legală pentru fiecare dintre noi, cetățeni sau societăți comerciale, indiferent că locuim la bloc sau la case particulare.

În ce privește cantitatea materialelor reciclate, impuse prin lege a fi colectate din cantitatea totală de gunoi menajer, situația lunii septembrie 2023 la nivelul orașului Teiuș și a satelor apartinătoare, arată faptul că, din totalul de 1.322,68 tone de gunoi menajer s-au colectat și predat operatorului de salubritate RER VEST – RETIM, cantitatea de 183,75 tone.

Conform legii, ținta de colectare a deșeurilor reciclate este de 50%, deci 661,34 tone, iar faptul că nu am realizat decât mai puțin de o treime din aceasta este mai mult decât o reală problemă.

Neatingerea țintelor de deșeuri reciclate atrage aplicarea penalităților pentru autoritatea locală, penalități care în final vor fi suportate tot de cetățenii orașului!

Pentru a împiedica acest lucru să se producă este absolut necesar să respectăm următoarele reguli de bază în ce privește colectarea selectivă:

  • Avem obligația legală, dar și civică să colectam selectiv deșeurile menajere și să creștem cantitatea deseurilor de ambalaje colectate selectiv, până la atingerea țintei de 50% deșeu reciclat, indiferent că locuim la bloc sau la casă particulară, neatingerea țintei însemnând costuri mari pentru fiecare dintre noi
  • Este obligatoriu ca în pubela de gunoi să se regăsească, doar ce nu poate fi reciclat- exclus în totalitate pamânt, nisip, resturi vegetale etc.
  • Să dăm cu toții dovada spiritului civic, de cetățeni responsabili ai orașului și să raportăm orice caz de necolectare selectivă, operatorului RER VEST RETIM, la telefon dispecerat 0374/885694, Primăria Teiuș – 0258/851101, Poliția Locală – 0726/128938
  • Să folosim containerele pentru materiale și deșeuri voluminoase, urmărind anunțurile privind perioada și locurile lor de amplasare
  • Să respectăm munca și eforturile celor ce trudesc să avem un oraș curat
  • Curățenia în zona propriei gospodării este o obligație pentru fiecare dintre noi

Haideți cu toții împreună pentru <Un Teiuș curat = Colectare selectivă>”, este mesajul transmis marți de reprezentanții Primăriei Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax