Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Teiuș: Din 15 octombrie se distribuie cereri pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2020-2021


Publicat

primaria teius sediu

Primăria Teiuș aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, începând cu data de 15 octombrie 2020, se vor distribui cereri și declarații pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonului rece 2020-2021.

Acțiunea are loc conform Ordonanței de Urgență nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare.

Lista cu actele necesare și lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței poate fi consultată pe site-ul Primăriei orașului Teiuș- www. primariateius.ro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Controale ANRE la furnizorii de gaze naturale. Amenzi de peste 2,6 milioane de lei la ENGIE, E.ON, ENEL și Restart Energy One

Publicat

Furnizorii de gaze naturale au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare totală de 2.690.000 lei de către Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care a constatat modul în care companiile au respectat obligațiile legale.

ANRE a demarat acțiuni de control pentru a verifica modul în care au fost respectate obligațiile legale referitoare la:

  • elaborarea și publicarea ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale;
  • preluarea corectă a informațiilor din ofertele-tip de furnizare a gazelor naturale în contractele de furnizare încheiate ca urmare a acceptării de către clienții finali a ofertelor respective;
  • notificarea clientului final a intenției de modificare şi/sau completare a condițiilor/clauzelor contractuale, precum şi a majorării prețului/tarifului practicat;
  • furnizarea de informații transparente clienților finali.

În urma finalizării acțiunilor de control, s-au constatat încălcări ale dispozițiilor legale, iar pentru faptele săvârșite, furnizorii de gaze naturale au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare totală de 2.690.000 lei.

Ce furnizori de gaze au fost amendați

ENGIE România, E.ON Energie România și Restart Energy One au fost sancționați fiecare, cu amendă în valoare de 800.000 lei, pentru că în ofertele lansate public cu un preț fix, valabil pe o anumită perioadă (6-12 luni calendaristice), nu au menționat, că furnizorul își rezervă dreptul de a modifica pe parcursul acestei perioade preţul ofertat și astfel, nu și-au îndeplinit obligația legală de a pune la dispoziția acestora, în mod transparent, informații clare, cu privire la prețurile practicate pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, preț pe care, ulterior, au intenționat să-l modifice, începand cu lunile octombrie și noiembrie 2021, prin notificări trimise anumitor categorii de clienți.

Pentru aceleași fapte, Premier Energy a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei.

Totodată, ANRE a dispus acestor furnizori să notifice tuturor clienţilor finali care au acceptat oferte comerciale cu preț fix, menținerea prețului gazelor naturale la care s-au obligat prin ofertă, pe toată durata acesteia, și, după caz, modificarea contractelor de furnizare a gazelor naturale în acord cu oferta comercială cu preț fix.

• Enel Energie și ENEL Energiee Muntenia au fost sancționate fiecare cu amendă în valoare de 30.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind elaborarea ofertelor-tip, respectiv pentru lansarea de oferte-tip în care nu se menționa data de întocmire a ofertei-tip și nici perioada de valabilitate a ofertei, menționându-se doar data expirării acesteia.

• Nova Power&Gas a fost sancționată cu amendă în valoare de 30.000 lei pentru încheierea de contracte de furnizare a gazelor naturale în care nu se menționa perioada cu preț fix garantat din oferta tip acceptată de clienți precum și pentru lansarea de oferte-tip în care nu erau precizate termenele şi condițiile de denunțare unilaterală a contractului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost prins un spărgător de apartamente, care a dat 3 lovituri la Alba Iulia: Un mod unic de operare l-a dat de gol

Publicat

O anchetă complexă a polițiștilor din Alba, Timișoara și Iași a dus la prinderea unui spărgător de apartamente. Bărbatul poate fi considerat un adevarat profesionist după modul de operare. 

În Alba Iulia a reușit să dea trei spargeri de unde a furat aproape jumătate de kilogram de aur sub formă de bijuterii dar și sume importante de bani. 

Pentru a-l prinde polițștii îl supravegheau de o bună vreme și chiar l-au lăsat să dea o spargere la un apartament din municipiul Iași. 

Deși nu și-a recunoscut cele trei spargeri din Alba Iulia, oamenii legii au reușit să îl acuze pe baza probelor: bărbatul lăsa o anumită ”semnătură” la apartamentele sparte, avea un mers distinctiv și a putut fi plasat la data comiterii faptelor.

Pentru cele trei spargeri din Alba Iulia și Iași, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe Mario V. la patru ani și șase luni de închisoare cu executare.

Anchetă începută la Alba Iulia după trei spargeri

În perioada iulie – noiembrie 2020, bărbatul a dat trei spargeri de apartamente în Alba Iulia. Polițiștii au descoperit că toate cele trei spargeri au elemente comune și au început o anchetă.

Mai exact, în data de 21 iulie 2020, în intervalul orar 07:45 – 20:05, a intrat într-un apartament din oraș de unde a sustras 35 de bijuterii din aur galben de damă și trei plicuri de hârtie ce conțineau suma totală de 3.000 lei.

O a doua lovitură a fost dată  pe 5 august 2020, în intervalul orar 11:00 – 15:30, bărbatul a intrat într-un apartament de unde a sustras bijuterii din aur și din argint cu un gramaj total de 200 grame, în valoare de 20.000 lei.

Apoi a acționat în data de 23 noiembrie. Atunci a spart un apartament de unde a sustras suma de 12.000 lei și mai multe bijuterii din aur, cu un gramaj total de 200 grame.

Polițiștii din Alba Iulia au reușit să identifice pe camerele de supraveghere un bărbat care părarea că cercetează zonele în care au fost date spargerile.

După o serie de investigații, polițiștii din Alba au cerut ajutorul colegilor din Timișoara.

Polițiștii din Timișoara au constatat pe baza constituției, dar și a mersului care prezintă anumite caracteristici că bărbatul din imagini este o persoană care face parte din câteva dosare penale.

Mai exact în cursul anilor 2018-2019, a fost cercetat pentru spargeri, de unde sustrăgea bani, dar și bijuterii pe care le valorifica pe raza județului.

Avea o ”semnătură” specială pe care o lăsa la fiecare spargere

Însă un element care l-a plasat pe bărbat este un semn distinctiv pe care îl lăsa la fiecare spargere.

Bărbatul nu poseda carnet de conducere așa că era dus în zona spargerilor de către doi prieteni. Aceștia îl lăsau în zonă, iar după ce își termina treaba îl preluau cu mașina.

Mario deschidea ușile cu ajutorul unor chei potrivite și a unui sistem prin care copia forma cheii, iar apoi cu diferite unelte reușea din 3-4 încercări să deschidă ușa în liniște.

După ce fura bunurile din apartamente, bărbatul facea o acțiune distinctivă: încheia ușa o o singură dată. Modul de operare a fost folosit și în alte fapte penale la Timișoara.

A fost lăsat să dea o spargere, apoi ridicat din trafic

După loviturile din Alba Iulia, bărbatul a mers la Timișoara, apoi cu trenul la Iași.

La Iași, în data de 3 martie, s-a cazat la un hotel. Ceea ce nu știa era că din data de 16 februarie era supravegheat de polițiști.

În data de 3 martie, în timp ce era supravegheat de polițiștii Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași, bărbatul a intrat într-un bloc de apartamente, în jurul orei 12.37.

Bărbatul a operat rapid și în jurul orei 12.56 a și ieșit din bloc.

Apoi s-a urcat într-un taxi și a mers până la hotel.

De la hotel, a chemat un alt taxi și i-a cerut taximetristului să îl ducă în județul Suceava. Pe drum însă, taxiul a fost oprit în trafic iar oamenii legii l-au săltat pe bărbat.

Asupra sa au descoperit toate ustensilele pe care le folosea în spargeri, dar și suma de 37.300 de lei.

În data de 5 martie a fost adus la Alba Iulia pentru audieri.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Timiș, REȚINUT de polițiștii din Alba Iulia. A spart 3 apartamente, de unde a furat bani și bijuterii de 83000 de lei

Câteva luni mai târziu, în data de 8 octombrie 2021, acesta a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru spargerile comise.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

De vineri, podul mare din Sebeș intră în reparații. Se va circula pe un singur sens. Cât vor dura lucrările

Publicat

Începând de vineri, 15 octombrie, podul peste râul Sebeș se va afla în lucrări de reparații. Circulația rutieră va fi semaforizată și se va desfășura pe un singur sens.

Potrivit reprezentanților Primăriei, lucrările la podul care unește strada Valea Frumoasei de strada Augustin Bena includ: spart și transportat beton vechi (cca. 30 mc), cofrat și turnat beton nou (cca. 30 mc), confecționat și montat stâlpi noi de susținere (12 bucăți), demontat balustrade vechi (40 ml) și confecționarea unor noi balustrade, recondiționat și vopsit picioare balustrade vechi peste pod  (192 ml), recondiționat și vopsit balustrade vechi peste pod (455 ml), recondiționat și vopsit grilaj din țeava (1388 ml).

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de trei săptămâni.

Lucrarea face parte dintr-un contract cadru de lucrări, care include și recondiționarea pasarelei peste calea ferată din zona Mihail Kogălniceanu, recondiționarea podurilor situate pe străzile 1907, Plevnei, Valea Sebeșului din Petrești, podul peste râul Secaș de pe strada Călărași etc. Contractul de lucrări este gestionat de SPAP Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sărutul cu forța este agresiune sexuală: Ce pedeapsă a primit un bărbat din Sebeș care a sărutat forțat o minoră

Publicat

justitie

Săruturile forțate intră în sfera agresiunii sexuale. Un caz rar pe instanțele de judecată din Alba, dar și din România, a adus o condamnare pentru un bărbat din Sebeș care a sărutat cu forța o minoră de 12 ani. 

Faptele s-au petrecut la sfârșitul anului 2019, însă o primă condamnare în instanță a venit în data de 12 octombrie 2021. De asemenea, motivarea instanței a fost făcută public. 

Potrivit motivării instanței, în data de 14 noiembrie 2019, minora care pe atunci avea 12 ani a mers de la școală la locuința bunicilor din Sebeș. Acolo se afla bunicul minorei care pentru câteva minute a părăsit locația, pentru a merge în casa de lângă.

La scurt timp de la plecarea bunicului, în locuință și-a făcut apariția Ioan B. un bărbat în vârstă de 58 de ani la data faptelor.

În motivarea instanței se mai arată că bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice.

Ce s-a întâmplat

După ce a intrat în casă, acesta a salutat-o pe minoră ”și i-a spus că lasă o sumă de bani pentru bunicul său, sumă despre care a susținut că este datorie mai veche față de el, iar la un moment dat a început să îi facă diferite complimente persoanei vătămate precum „ ce mare te-ai făcut și ce frumoasă ești!”, se mai arată în documentul citat.

Apoi bărbatul s-a apropiat de minoră și fără ”acordul acesteia, a prins-o în brațe și a început să o pupe pe toată fața de mai multe ori, inclusiv pe buze, după care i-a dat drumul”, este scris în motivare.

Minora s-a speriat iar bărbatul ”a întrebat-o pe aceasta dacă are emoții și i-a solicitat ca ea să îl îmbrățișeze pe el, lucru cu care minora nu a fost de acord, dar inculpatul, împotriva voinței ei, a îmbrățișat-o din nou și, la fel ca prima dată, a sărutat-o pe frunte, pe obraz după care i-a dat drumul”, se mai arată în document.

După bărbatul a părăsit locuința în viteză.

Bărbatul în fața anchetatorilor și-a recunoscut fapta și a încheiat un acord de recunoaștere al vinovăției.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară în termen de 10 zile.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate