Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Teiuș: Tichete sociale de sprijin educațional pentru copii. Cum pot fi accesate și acte necesare

Publicat

Primăria orașului Teiuș aduce la cunoștința cetățenilor Programul de Ajutor European prin care sunt acordate tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional (conform OUG 133/2020).

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se adresează:

copiilor din învățământul de stat preșcolar

copiilor din învățământul de stat primar (cls. I – IV)

copiilor din învățământul de stat gimnazial (cls. V – VIII).

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educaţional este de 500 lei/an şcolar şi se acordă la începutul anului şcolar. Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea rechizitelor şi vestimentației necesare frecventării școlii.

Dosarele se depun cât mai repede posibil – la sediul Primăriei orașului Teiuș, str. Clujului, nr. 80, jud. Alba

Beneficiarii sprijinului educațional sunt:

l) copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar-în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

copilul este înscris într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare:

vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;

vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de I septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. cu modificările şi completările ulterioare, şi ale metodologiei de înscriere în învăţământul primar;

venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare – adică până la 284 lei.

2) copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, înscrişi la cursuri de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară şi care au domiciliul sau reşedinţa în orașul Teiuș – adică 1115 lei.

Pentru a beneficia de tichetele sociale pentru sprijinul educaţional în anul şcolar 2020-2021, este nevoie de următoarele documente:

cerere

documente privind veniturile realizate de membrii familiei eliberate de angajator, de organele fiscale sau de alte autorităţi competente, mandate poştale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziţii de stabilire a drepturilor – pe luna iulie.

documente care dovedesc componenţa familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică faţă de reprezentantul legal, după cum urmează (copie):

actele de identitate ale membrilor familiei (carte / buletin identitate) – copie

certificatele de naştere ale copiilor aflaţi în întreţinerea familiilor defavorizate — copie

certificatul de căsătorie – copie

hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei, potrivit legii – copie

hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, potrivit legii – copie

după caz, alte acte doveditoare privind componenţa familiei – copie

dosar plic

dovada înscrierii la grădiniţă / actul doveditor privind înscrierea copilului în învăţământul

de stat, primar/gimnazial, la cursuri de zi.

Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0258/851101.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax