Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

cetate, alba iulia, cetatea alba carolina

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România”, în anul 2026. În trecut titul a fost deținut de orașe precum Timișoara, Constanța, Iași, Baia Mare sau Bacău.

În 2024, titlul este deținut de Ploiești, iar în 2025 ”Capitala Tineretului” va fi Vaslui.

Intenția de a participa în competiție a fost lansată de Primăria Alba Iulia, într-o postare scurtă, miercuri, 27 martie 2024.

În postarea respectivă, Primăria a lansat un anunț prin care invită asociații, ONG-uri sau tineri să se alăture inițiativei.

Cum și-a anunțat Primăria Alba Iulia intenția de a candida

Reprezentații Primăriei au făcut un Googledocs, unde cei interesați se pot înscrie pentru a face parte din echipa de depunere a candidaturii.

”Bun regăsit!Cu bucurie anunțăm dorința de a candida la titlul de Capitala Tineretului din România 2026. În acest sens, dorim să construim o echipă de lucru constituită din grupuri de inițiativă, organizații de tinere, instituții de tineret și lulcrători de tineret. Mai multe detalii despre apel poți găsi la Capitala Tineretului din Romania.
Aștept răspunsul tău până duminică, 31.04.2024, orele 23:59.

P.S. Te rog să dai acest e-mail către alți prieteni care ar fi interesați de o așa provocare”, așa și-a anunțat Primăria Alba Iulia, intenția de a candida pentru titlul de Capitala Tineretului în 2026.

Ce este Capitala Tineretului din România

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului.

Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax