Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Zlatna va înlocui reţeaua veche de apă din oraş

Publicat

Administraţia publică locală Zlatna pregăteşte documentaţia pentru lucrările de extindere şi înlocuire a reţelei de apă potabilă, pe teritoriul administrativ în intravilan şi extravilan. Acest lucru va îmbunătăţi calitatea apei şi va reduce costurile de distribuţie, ce în prezent sunt ridicate, din cauza pierderilor de pe conductă.

Oraşul Zlatna este alimentat cu apă din sursa Feneş. Conducta de aducţiune existentă are un grad de uzură ridicat, funcţionând din anul 1986. În prezent, nu mai asigură parametrii cantitativi ai apei brute necesari. În aceste condiţii, s-a impus ca o necesitate înlocuirea acesteia cu o conducta nouă, dintr-un material mai rezistent, cu o durată de viaţă mai mare, care să asigure parametrii cantitativi şi calitativi pentru alimentarea cu apă brută a staţiei de tratare din oraşul Zlatna.

Soluţia tehnică propusă de proiectantul lucrării respectă, în cea mai mare parte, traseul conductei vechi, care trece pe terenuri aflate în domeniul public şi privat al oraşului şi pe terenuri aflate în proprietatea unor persoane fizice.

Primăria oraşului Zlatna a încercat, pe cale administrativă, să obţină dreptul de construire pe toată lungimea traseului, dar s-a lovit de refuzul unor proprietari. Din această cauză, a demarat procedura de extindere a reţelei de apă potabilă, ca demers premergător exproprierii terenurilor ce vor fi afectate de realizarea investiţiei.

Prin finalizarea investiţiei se vor obţine mai multe avantaje. Printre acestea se numără reducerea cheltuielilor de întreţinere a conductei de aducţie, creşterea siguranţei de exploatare, eliminarea pierderilor de apă de pe traseul conductei şi eliminarea infiltraţiilor de apă freatică sau particule solide, ce pot polua apa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate