Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii din ACoR vor să aibă acelaşi statut ca şi parlamentarii: „Primarul, în perioada mandatului, poate să divorţeze de nevastă, dar nu poate divorţa de partid”

Publicat

Primarii membri în Asociaţia Comunelor şi Oraşelor din România (ACoR) vor să aibă acelaşi statut ca şi parlamentarii. Subiectul care ar putea constitui o propunere înaintată Guvernului a fost adus în discuţie în conferinţa ACoR – Filiala Alba de joi, iar în opinia preşedintelui Gheorghe Damian, o decizie în acest sens ar fi binevenită.

„Salariul de primar este aşa cum este, de mizerie. Dacă îl compari cu cel al şefului de post sau al directorului de şcoală, mi-e ruşine să-i spun soţiei câţi bani duc acasă. Pe de altă parte, dacă compari banii pe care îi ia un primar cu cei ai unui director de deconcentrate, care are responsabilităţi nici un sfert din cât au primarii, este ruşinos. Pe de altă parte, primarul este cel ales, nu este cel numit de un partid, cu lipit afişe pe nu ştiu unde. Este ales direct prin votul oamenilor. Primarul, în perioada mandatului, poate să divorţeze de nevastă, dar nu poate să divorţeze de partid. Dacă renunţă la partid, va trebui să renunţe şi la funcţia de primar”, sunt câteva dintre exemplele oferite jurnaliştilor de primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, preşedintele ACoR Filiala Alba.

Din exemplele lui Damian rezultă că primarii, prin funcţia şi atribuţiile pe care le exercită, ar merita cel puţin aceleaşi privilegii de care se bucură parlamentarii, dacă nu chiar şi aceleaşi imunităţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marcel

    joi, 11.04.2013 at 16:24

    … pe de alta parte daca faci o comparatie intre salariul si IQ primarului vezi ca salariul este mult mult mai mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax