Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii din Alba, trimiși la cursuri de instruire în situații de urgență, la Cluj. Trebuie să învețe cum să se descurce în cazuri extreme

Publicat

Din luna aprilie, cei 78 de primari din județul Alba vor merge la Cluj pentru instruirea în cazuri de urgență. Vineri, în cadrul unei întâlniri de la Instituția Prefectului între reprezentanții ISU Alba, Jandarmeria Alba și subprefectul Cornel Murg, edilii localităților din Alba au fost anunțați că vor fi trimiși la cursuri de instrucție pentru a fi învățați cum să se descurce în situații de urgență.

Fiecare oraș și comună din județ trebuie să aibă un comitet local, care în diferite situații cum a fost de exemplu și accidentul aviatic din Munții Apuseni să știe cum să gestioneze aceste cazuri.

Pentru astfel de situații, dar și incendii sau inundații edilii din Alba trebuie să fie pregătiți și să știe ce trebuie să facă pentru a ține situația sub control până la intervenția echipajelor ISU și ale polițiștilor.

În perioada următoare, primarii din cele 78 de localități din județul Alba vor fi înștiințați cu privire la data în care trebuie să se deplaseze la Cluj pentru instruirea în cazuri de urgență, de care se pot lovi în orașele, comunele și satele în fruntea cărora au fost aleși.

În final, pentru că este și sezonul în care majoritatea oamenilor, din mediul rural în special, ard vegetaţia uscată de pe terenuri, reprezentanții ISU Alba au apelat la primarii din Alba, să le explice cetățenilor pericolele la care se expun și sancțiunile pe care le pot primi în cazul arderilor de miriști, care este interzisă.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax