Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarii din Alba vor fi oficial învestiți în funcție. Vezi când depun jurământul Mircea Hava și ceilalți edili din județ

Publicat

Aleșii din Alba care au reușit la scrutinul din 10 iunie să convingă electoratul că merită să ocupe fotoliile de primar pentru următorii 4 ani așteaptă să depună jurământul de învestire în funcție. După validarea mandatelor de către instanțele de judecată, la nivelul fiecărei primării va avea loc ședința de oficializare a primirii funcţiei, în cadrul căreia vor fi aleşi şi viceprimarii.

Vedeți mai jos când vor fi învestiți în funcție primarii din orașele din Alba:

Alba Iulia – Mircea Hava

Primarul PDL al municipiului Alba Iulia va depune pentru a cincea oară jurământul, luni, 25 iunie, ora 10.00, în sala de ședințe a Consiliului Local. Tot atunci, vor fi validați și viceprimarii municipiului. Negocierile pentru această funcție încă nu s-au încheiat, dar până în prezent ceea ce se știe este că Mircea Hava l-ar vrea viceprimar pe Paul Voicu, în timp ce liberalul Călin Potor „vânează”, de asemenea, acest post. Într-o altă variantă, în cazul încheierii unui protocol cu PP-DD, un fotoliu de viceprimar ar putea reveni aceste formațiuni.

Mircea Hava a câștigat alegerile cu 15.733 de voturi.

Sebeș – Alexandru Dăncilă

Social-democratul va putea fi numit oficial primar al Sebeșului, începând de marți, 26 iunie. Ședința va avea loc la ora 13.00, la sediul Primăriei Sebeș, iar tot atunci vom afla oficial care va fi și viceprimarul. Până acum, nu au fost făcute publice numele celor propuși pentru a ocupa această funcție. Reamintim că Alexandru Dăncilă a câștigat fotoliul de primar cu 5.718 voturi, reușind să aducă acest post în grădina USL.

Blaj – Gheorghe Valentin Rotar

Valentin Rotar, primar Blaj

Primarul confirmat al Blajului va fi învestit în funcție, în 26 iunie, începând cu ora 18.00. Valentin Rotar ne-a dezvăluit că l-a propus pentru postul de viceprimar pe Liviu Corneliu Basaraba, cel care a deținut și până în prezent această funcție. „Nu voi schimba echipa pe care cetățenii au desemnat-o câștigătoare”, a declarat Rotar. Acesta susține că nu are cunoștință să mai fie și alte propuneri, dar că, și dacă ar exista, PDL deține majoritatea. Rotar a reușit să păstreze fotoliul de primar al Blajului după ce votanţii l-au ales cu  77,44% și 7.605 voturi.

Aiud – Mihai Horațiu Josan

Vineri, 22 iunie, la ora 12.00, la Aiud va avea loc ceremonia de învestire în funcție a primarului și a consilierilor locali votați de cetățeni la alegerile locale din 10 iunie, pentru un nou mandat la conducerea administrației din oraș. Cu această ocazie, primarul ales, Horațiu Josan (USL) va depune jurământul la începutul celui de-al treilea mandat. În aceeași ședință, consilierii vor alege, prin vot secret, pe cel pe care îl doresc în fotoliul de viceprimar al orașului. Josan a câștigat alegerile cu 4.384 voturi.

Cugir – Adrian Ovidiu Teban

Adrian Teban și-a păstrat funcția de primar al Cugirului, obținând la alegeri 8.014 voturi. Candidatul USL  va fi oficial învestit în funcție în 29 iunie, începând cu ora 13.00. Tot atunci, Cugirul își va afla șu viceprimarul.

Ocna Mureș – Silviu Vințeler

Silviu Vințeler (PDL) va ocupa oficial funcția de primar începând din 28 iunie, când va depune jurământul. În aceeași ședință va fi ales și viceprimarul și va avea loc validarea Consiliului Local. Componența consiliului este următoarea: PDL – 8 consilieri, USL – 6 consilieri, PP-DD – 2 consilieri și PNȚCD – 1 consilier. Democrat-liberalul a câștigat alegerile cu 3.738 de voturi.

Zlatna – Silviu Ponoran

Un alt candidat PDL care a reușit să-și păstreze funcția, Silviu Ponoran va fi învestit primar al Zlatnei, vineri, 22 iunie, începând cu ora 13.00. Tot atunci va fi ales și viceprimarul, despre care Ponoran a declarat „că vede el cine va fi”. Silviu Ponoran a câștigat primăria cu 2.333 de voturi.

Teiuș – Mirel Vasile Hălălai

Candidatul USL la Primăria Teiuș și câștigătorul alegerilor din acest an va depune jurământul vineri, 22 iunie, la ora 13.00. Hălălai a fost desemnat primar cu 2.123 de voturi.

Cîmpeni – Ioan Călin Andreș

Liberalul Călin Andreş va fi numit oficial, din nou, primar al oraşului Cîmpeni, în 28 iunie, de la ora 13.00, în ședința în care va fi ales și viceprimarul. Andreș a recâştigat fotoliul de primar cu 2.762 de voturi.

Abrud – Nicolae Simina

Primarul Abrudului va depune jurământul de învestire în funcție, în 27 iunie, de la ora 13.00. Simina a obținut conducerea primăriei  cu 1.381 de voturi, aducând încă un câștig USL Alba.

Baia de Arieș – Traian Pandor

Primarul USL va participa la ședința de constituire în data de 26 iunie. Evenimentul va avea loc la Casa de cultură din localitate, iar cu acest prilej va fi ales și viceprimarul. Pandor a obținut la alegeri 1065 de voturi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax