Connect with us
Publicitate

POLITICA

Primarii liberali de oraş în exerciţiu, propuşi pentru o nouă candidatură

Publicat

USL şi-a conturat candidaţii la funcţiile de primari de oraşe, dar sunt rezervaţi în a face declaraţii concrete pe această temă. Aceştia spun că este prematur să vină public cu propunerile, având în vedere că procesul de stabilire a candidaţilor în judeţ este în derulare.

După ce, la mijlocul săptămânii, Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba a făcut o declaraţie sumară pe acest subiect, la fel au procedat şi liberalii, în conferinţa de presă de vineri.

Tot ce a dezvăluit preşedintele PNL, Gabriel Pleşa, este că „primarii liberali de oraşe în exerciţiu stau bine”, asta însemnând că vor recandida pentru funcţii la alegerile viitoare. Propuneri de câte doi candidaţi din partea celor două partide unite din opoziţie se întâlnesc mai mult în comune, iar departajul se va face în funcţie de voinţa electoratului.

Vicepreşedintele PNL Alba, Călin Potor a precizat că: „Până la a împărţi funcţiile publice din administraţie, avem de câştigat alegerile locale. Şi aici eu vă garantez că vom alege împreună cu PC şi cu PSD cei mai puternici candidaţi la primăriile din judeţ, fie vorba de oraşe sau de comune. Scopul nostru nu este să câştigam cât mai mult, ci totul”.

Despre cum vor împărţi liberalii funcţiile din administraţia publică cu Partidul Conservator, Potor a precizat: „Până nu avem un sondaj clar şi nu ştim cum stăm fiecare, este prematur să discutîm. Dacă PC poate să aducă şapte, opt, zece candidaţi de cea mai bună valoare, cunoscuţi, oameni care aduc voturi nu este nicio supărare cât timp unul din noi, unul din USL va câştiga alegerile acolo. Cine va aduce voturi va ajunge candidat. Aici prea puţin o sa ne intereseze cât împărţim, algoritmi. Degeaba fac un algoritm în urma căruia pierd. Fiecare vot la nivel de oraş şi comună se contabilizează până în final şi în voturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Însă cel mai important este ce crede electoratul. Unde crede electoratul că este mai bun candidatul x, y sau z, noi asta vom face.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax