Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarii și șefii consiliilor județene au devenit peste noapte funcționari în loc de demnitari, ca să poată lua salarii mai mari

Publicat

Primarii și șefii consiliilor județene au devenit peste noapte funcționari în loc de demnitari ca să beneficieze de creșterea cu 5% a veniturilor. 

Purtătorul de cuvânt al PNL a recunoscut miercuri că guvernul va îngheța anul viitor doar salariilor unor demnitari. Primarii și șefii de consilii județene vor fi exceptați și vor avea o majorare de 5%.

Ionuţ Stroe, a explicat că salariile vor fi înghețate pentru toţi cei care deţin înalte demnităţi publice, în ”zona vizibilă, care probabil a generat şi indignare sau îngrijorare”.

Este vorba despre parlamentari, miniştri și secretari de stat.

Ionuţ Stroe a fost întrebat într-o conferinţă de presă care a fost raţiunea pentru care s-a păstrat majorarea cu 5% a salariilor demnitarilor din administraţia publică locală.

Asta deşi iniţial decizia a fost ca demnitarii să nu beneficieze de majorarea salarială.

”S-au eliminat toţi cei care deţin înalte demnităţi publice, zona vizibilă, care probabil a generat şi indignare sau îngrijorare.

Tot ce înseamnă parlamentari, miniştri, secretari de stat sunt eliminaţi din această creştere”, a spus Stroe.

El a adăugat că cei din administraţia locală, preşedinţii de consilii județene şi primarii sunt asimilaţi corpului funcţionarilor publici din România. Nu este însă clar cum a ajuns la această concluzie.

”În mod evident, există o aşteptare, cel puţin din partea lor, în raport cu creşterea veniturilor (…) În zona de sus, în zona superioară a demnităţilor publice, salariile sunt îngheţate” a adăugat el.

În acest context, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat miercuri că a auzit voci din partea primarilor care susţin că au salariul cât o învăţătoare.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a spus: ”Cred că aţi putea să întrebaţi şi să faceţi comparaţii şi la nivelul primarilor, fără a fi eu părtinitor, am auzit voci din partea primarilor care susţin că au salariul cât o învăţătoare, sincer”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 13.12.2023 at 18:50

    România te iubesc ! Țara tuturor posibilitățiilor . Bine fac austriecii că nu ne primesc în Schengen .

  2. Cornelia

    joi, 14.12.2023 at 08:31

    ordinari

  3. Circul

    marți, 19.12.2023 at 14:47

    Javre politice! Ii interesează doar buzunarul și burta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax