Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarii, somaţi să returneze banii primiţi de la Guvern pentru cheltuieli sociale

Publicat

bani

Primarii ar trebui să dea înapoi la Guvern banii daţi pe cheltuieli sociale din bugetele locale. Mai exact cei primiţi în primele luni ale anului, când încă nu era aprobat bugetul de stat.

O lege care se aplică de câteva săptămâni prevede că acoperirea acestor cheltuieli revine primăriilor.

Aprobarea bugetului de stat nu a rezolvat scandalul pe bani, între Ministerul de Finanțe și primari. Aceştia din urmă spun că li se cer bani înapoi, adică sumele primite de la Guvern pentru primele luni ale anului, atunci când toate cheltuielile cu asistența socială erau suportate de la centru, nu de primării, așa cum se întâmplă după momentul în care bugetul pe 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ministerulul Finanțelor susţine că este vorba despre o regularizare. Săptămâna trecută, fiecare primărie a primit o adresă de la Ministerul de Finanțe în acest sens.

Primarii spun că ar trebui să returneze foarte mulţi bani, echivalent al cheltuielilor cu persoanele cu dizabilități. Potrivit edililor din oraşe mai mari, este vorba despre milioane de lei pe care nu-i vor mai avea și pe care nu-i vor mai primi.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax