Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relaţia cu Diaspora. Proiect în dezbateri la Camera Deputaţilor

Publicat

oameni1Un proiect aflat în dezbateri la Camera Deputaţilor dă posibilitatea primarilor să angajeze consilieri personali pentru relaţia cu Diaspora. Astfel, românii de peste hotare ar putea fi implicaţi mai mult în dezbateri şi politica administrativă locală, potrivit iniţiatorilor.

Primarii de comune, oraşe, municipii vor putea angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, câte un consilier personal în relaţia cu Diaspora, prevede proiectul aflat în dezbateri la Parlament.

Iniţiatorii susţin că se urmăreşte astfel crearea unei legături mai strânse între românii de pretutindeni şi ţara lor de origine.

„Unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legătură este implicarea românilor din Diaspora în dezbaterile politice privind viitorul ţării noastre, dar şi în procesul politicii de administraţie locală. (…) Prin adoptarea acestei propuneri se poate evidenţia şi pune în valoare atât ingeniozitatea, cât şi creativitatea românească, beneficiind cu toţii de transferul de idei şi de proiecte în ambele direcţii, din străinătate către România şi invers”, se arată în documentaţia proiectului.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax