Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăriile care nu au restituit banii din fondul de rezervă nu beneficiază de mărinimia Guvernului. Vezi lămuririle DGFP Alba

Publicat

Administrația Finanțelor Publice Alba aduce lămuriri cu privirea la banii din fondul de rezervă al Guvernului care ar urma să fie restituiți primăriilor din țară. Potrivit DGFP Alba, printr-o hotărâre de Guvern dată în urmă cu două zile, unitățile administrativ-teritoriale care au restituit sumele alocate inițial de la Guvern vor primi înapoi banii necesari pentru continuarea investițiilor bugetate pentru acest an. Sumele care vor fi înapoiate au fost stabilite în urma controalelor comune efectuate de departamentul de audit al DGFP Alba și Curtea de Conturi.

Așa cum anunțam într-un material anterior, patru primării din Alba vor primii înapoi banii din fondul de rezervă al Guvernului. Este vorba despre Alba Iulia, Ighiu, Miraslău și Zlatna, care ar urma să intre în posesia sumelor de îndată ce acestea vor intra în conturile Trezoreriei. Deși inițial Primăriei Mirăslău îi revenea suma de 400.000 lei, iar Primăriei Ighiu suma de 200.000 lei, controalele efectuate au arătat că, pentru derularea investițiilor bugetate, primarii s-ar descurca și cu mai puțini bani. Astfel, cele două unități administrativ-teritoriale vor beneficia doar de 74.000 lei (Miraslău), respectiv 58.000 lei (Ighiu).

Reprezentanții DGFP Alba au vești bune și pentru celelalte unități administrativ-teritoriale din Alba care, conform actualei hotărâri de Guvern nu primesc acum banii. Aceștia susțin că prezenta hotărâre prevede doar restituirea sumelor pentru acele primării care au dat înapoi banii alocați de fostul Guvern, dar că, în viitor, Executivul ar urma să mai dea și alte astfel de hotărâri care vor viza primăriile ce mai au și de primit și de restituit bani. Primarii respectivelor localități trebuie să știe că, pentru a beneficia de aceste sume, vor trebui mai întâi să dea înapoi banii alocați de vechea guvernare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax