Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăriile pot da amenzi mai mari celor care refuză să dea informaţii despre tranzacţiile cu locuinţe, terenuri sau maşini

Publicat

primarie alba iulia Persoanele care nu vor da informaţii primăriilor despre tranzacţiile cu locuinţe, terenuri sau maşini vor putea fi amendate cu sume mai mari. Guvernul le dă primarilor acest drept.

Codul Fiscal a fost modificat prin ordonanţă de urgenţă de către Guvern şi astfel administraţiile locale au posibilitatea să-i sancţioneze cu până la 2.500 de lei pe  notari, avocaţi, executori judecătoreşti sau poliţişti care nu trimit informaţii primăriilor sau oferă cu întârziere detalii, la cerere, despre bunurile impozabile ale contribuabililor persoane fizice sau juridice.

Amenzile au fost majorate, cuantumul fiind între 500 de lei şi 2500 de lei, faţă de cel anterior, de 240 până la 600 lei.

Potrivit legislaţiei, pentru clarificarea și stabilirea reală a situației fiscale a contribuabililor, compartimentele de specialitate ale autorităților administrației publice locale au competența de a solicita informații și documente cu relevanță fiscală, sau pentru identificarea contribuabililor sau a materiei impozabile ori taxabile, după caz, iar notarii, avocații, executorii judecătorești, organele de poliție, organele vamale, serviciile publice comunitare pentru regimul permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor, serviciile publice comunitare pentru eliberarea pașapoartelor simple, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor, precum și orice altă entitate care deține informații sau documente în acest sens au obligația furnizării acestora, fără plată.

Regula a fost menţinută în noul Cod Fiscal, însă fără cuantum amenzi, iar marţi Guvernul a stabilit limite minime şi maxime ale sancţiunilor. Suma exactă va fi stabilită de primării.

surse: digi24.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax