Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăriile vor putea folosi doar 5% din bugetul local, pentru evenimente şi sărbători. Proiect

Publicat

Un proiect de lege aflat în dezbateri la Senat prevede ca primarii să poată folosi cel mult 5% din veniturile bugetelor locale pentru sărbători, evenimente, festivaluri și alte asemenea cheltuieli.

Inițiativa legislativă este justificată de faptul că multe primării au alocat sume mari de bani pentru acest gen de actiități și la final de an au rămas fără fonduri, chiar au intrat în incapacitate de plată pentru saalrii sau alte cheltuieli mai importante:

“Prezenta propunere legislativă are rolul de a stopa populismul unor acțiuni financiare ale aleșilor locali care se folosesc de tot felul de manifestări, unele de importanță pentru comunitatea locală, dar alele inventate pentru a se cheltui bani publici din bugetul local, bani ce pot fi folosiți pentru activități necesare dezvoltării educaționale, culturale, infrastructurii localității respective”, argumentează parlamentarii în expunerea de motive a proiectului.

Art. 5, alin. (5) va avea următorul cuprins:

“Din veniturile bugetelor locale rezultate de la alin. (1) se alocă un procent de maxim 5% din sursele financiare prevăzute la lit. a) pentru diferite sărbători sau festivaluri de interes local pentru administrația publică locală respectivă. Proiectele de sărbători sau evenimente sunt selectate pentru finanțare în funcție de importanța pentru comunitatea locală, pentru dezvoltarea educațională, culturală, nu doar recreativă”.

Proiectul a fost propus de liberali şi completează legea privind finanțele publice locale.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionel

    miercuri, 13.12.2017 at 08:50

    Este un proiect bun. 5% bani publici iar restul sa vina fie din sponsorizari, fie din donatii. In Romania trebuie sa fie oprit fenomenul prin care capitalul electoral este construit prin oranizarea de spectacole din bani publici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate