Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul Aiudului cere revocarea parteneriatului cu Consiliul Judeţean pentru Parcul Industrial Aiud-Alba

Publicat

 
 

Foto: wikipedia

Primarul Aiudului, Mihai Horaţiu Josan (PNL), le va cere consilierilor locali, marţi, să revoce parteneriatul cu Consiliul Judeţean Alba pentru înfiinţarea Parcului Industrial Aiud-Alba. Motivul invocat de edil este neimplicarea administraţiei judeţene în acest proiect, din 2006 încoace.

Recent, la cererea primarului Aiudului, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a trimis pe ultima sută de metri la Ministerul Dezvoltării documentaţia integrală pentru obţinerea fondurilor necesare modernizării unui drum de pe raza municipiului Aiud. Mihai Horaţiu Josan i-a mulţumit public acestuia şi a spus că i-ar fi plăcut să procedeze la fel de corect, de fiecare dată.

„L-am căutat personal pe Ion Dumitrel, pe care l-am rugat să ia toate măsurile necesare, pentru ca proiectul pentru DC10 să ajungă integral la minister. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba mi-a promis că documentaţiile vor fi trimise la Bucureşti şi se vede că s-a ţinut de cuvânt, fapt pentru care îi mulţumesc”.

Totuşi, acest aspect nu va sta în calea deciziei luate cu ceva timp în urmă, de a cere revocarea proiectului de hotărâre prin care autorităţile locale şi cele judeţene au încheiat un parteneriat în vederea înfiinţării Parcului Industrial Aiud-Alba.

„În şedinţa ordinară a Consiliului Local, le cer consilierilor să aprobe revocarea parteneriatului cu Consiliul Judeţean pentru înfiinţarea Parcului Industrial Aiud-Alba, care ar fi putut exista dacă acelaşi Consiliu Judeţean nu ar fi ignorat cu desăvârşire acest proiect din 2006 până acum şi nu s-ar fi făcut că uită de obligaţiile asumate”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Despre acest aspect, Sorin Bumb, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba (PDL) a precizat că terenul pus la dispoziţie de administraţia Aiud pentru parcul Industrial a fost supraevaluat.

“Să îi amintesc (n.r. – primarului din Aiud, Horaţiu Josan) cum stă treaba cu parcul industrial, dacă tot vrea să rupă acel parteneriat? Să îi reamintesc că terenul pus la bătaie de Primăria Aiud a fost evaluat de 15 de ori mai scump decât o suprafață similară la Blaj? E de prisos să spun ce se întâmplă la Blaj. Aș dori să le mai spun aiudenilor că proiectul cu care s-a prezentat domnul primar pentru realizarea acestui parc în parteneriat cu Consiliul Județean Alba era în valoare de 420 de miliarde de lei vechi (90 de miliarde urmau să fie dați pe studii – care se pare că îi plac acestui domn), o aberație pentru bugetul oricărui județ din România, recunoscută ca atare și de colegii de partid ai dânsului”, a afirmat Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax