Connect with us
Publicitate

POLITICA

Primarul Augustin Drăguţ, de la Ocna Mureş rămâne fără funcţie. Trecerea la USL îl poate costa mandatul. Vezi precizările PNL

Publicat

Prin decizie a prefectului de Alba, primarul de la Ocna Mureş, Augustin Drăguţ îşi pierde mandatul, pentru că a trecut la USL, pe listele căreia figurează drept candidat pentru alegerile locale. Situaţia a fost sesizată de reprezentanţii PNŢCD Alba, partid cu care primarul a câştigat funcţia, acum patru ani.

Primarul de la Ocna Mureş a câştigat mandatul prezent ca reprezentant PNŢCD, iar pentru alegerile electorale din iunie, apare drept candidat din partea USL. Potrivit Legii 393/2004 actualizată şi modificată, privind statutul aleşilor locali, la art. 15 (2), lit. g1,”Calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului – prin pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales”. În aceeaşi  lege (art. 16) se arată că „În toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului”, iar „ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.”

Potrivit PNŢCD Alba, reprezentat de Alin Popa, există şi un ordin al prefectului cu nr. 93 prin care a fost constatată încetarea mandatului de primar al lui Augustin Drăguţ. O decizie oficială în acest sens din partea Prefecturii va fi comunicată, însă, doar luni. Reprezentanţii Prefecturii Alba au confirmat că există un referat semnat de secretarul Primăriei Ocna Mureş în acest sens.

Liberalii vor să depună plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Prefecturii Alba, în cazul primarului de la Ocna Mureş

Duminică, reprezentanţii PNL Alba au oferit precizări privind cazul primarului Augustin Drăguţ.

“Ca urmare a gravelor încălcări ale legii electorale, contestate la BEJ Alba, de către reprezentanţii USL şi respinse pe bandă rulantă, pe motive care nu ţin de spiritul legii, am luat decizia de a boicota depunerea de noi constestaţii până la startul campaniei electorale. Din arbitru al luptei electorale, BEJ Alba se poziţionează în mod regretabil de partea unui competitor, ceea ce nu este nici corect şi nici imparţial. A doua măsură pe care o vom lua este depunerea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu, în cazul Ocna Mureş.

Ştefan Bardan are dublă măsură: judecă la Ocna Mureş pentru suspendare şi refuză să vadă acelaşi lucru la Doştat, Mogoş, Sohodol, Poşaga, unde primari PNL sau PSD au trecut la PDL şi candidează din partea acestui partid, fără să fie excluşi din partidele amintite. Solicităm reprezentanţilor Prefecturii Alba să nu intre în aceste jocuri politice ale prefectului Bardan şi să nu devină complici la încălcarea legii. După ce a închis spitalul şi administraţia financiară, după ce a produs 800 de şomeri la Ocna Mureş, guvernul PDL încearcă acum să blocheze candidatura domnului profesor Augustin Drăguţ”, a declarat Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba.

Potrivit reprezentanţilor PNL, situaţia primarului de la Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, este următoarea:

„La data de 30.03.2012, Biroul Orăşenesc al PNŢCD – Ocna Mureş a decis excluderea din partid a domnului Drăguţ Augustin. Acesta a luat la cunoştinţă de Hotărâre la data de 5.04.2012, având termen de contestare 15 zile. Domnul primar nu a formulat contestaţie, astfel că, la data de 21.04.2012, hotărârea a devenit definitivă şi irevocabilă.

La data de 1.05.2012, domnul prof. Drăguţ Augustin îşi depune candidatura pentru funcţia de primar al oraşului Ocna Mureş din partea USL Alba, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Ocna Mureş şi ulterior la Judecătoria Aiud. La timpul prezent, candidatura domnului prof. Drăguţ Augustin nu a fost contestată, fiind considerată validă.

La data de 5.05.2012, preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie Ocna Mureş (jr. Pandur Nicolae Simion – preşedinte BEC Ocna Mureş şi jr. Nicoară Florinel (secretar al Primăriei Ocna Mureş) – locţiitor al BEC Ocna Mureş) părăsesc în acelasi timp (deodată), de la ora 9.00 până la orele 15.00, sediul Biroului Electoral al Circumscripţiei, lăsând biroul închis pe parcursul întregii zile.

Ulterior – (în jurul amiezei zilei de 5.05.2012), domnul primar a fost informat de la Prefectura Alba că cei doi, respectiv preşedintele şi locţiitorul, au formulat o sesizare la prefectul judeţului Alba, solicitând suspendarea din funcţia de primar a domnului Drăguţ Augustin.

Considerăm sesizarea netemeinică şi nelegală, din următoarele considerente:

– primarul poate fi suspendat sau revocat din funcţie doar în situaţiile prevăzute limitativ de lege – conform prevederilor art. 15 alin. 2 din Legea nr. 393/2004.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Horica

    marți, 08.05.2012 at 19:42

    NU VA FACETI PROBLEME! SI PREFECTUL A FOST DEMIS! SI VIN USL-ISTII CARE IL REPUN PE TOV.DRAGUT IN FUNCTIA DE CARE TINE CU DINTII

  2. tudor

    sâmbătă, 19.05.2012 at 09:55

    domnule primar, plecati si lasati-ne! ati demonstrat ca, vezi doamne, aveti coloana vertebrala… dar, oare, cui ii foloseste acest lucru? dumneavoastra, ca va sustine capul, nicidecum celor care v-au ales, care si-au pus sperante in dvs., care au crezut ca veti face ceva pentru acest, hai sa-i zic oras greu incercat!!! dar, ce ati facut? spuneti-ne cel putin un lucru bun pe care l-ati facut??? ce putin un motiv pentru care sa va realegem? mie personal, imi pare rau, nu gasesc nici macar unul!!! e o rusine aceasta urbe! iesiti de-aici, in ce directie doriti si veti vedea lucruri bune, civilizatie si bunastare… aici?… nimic. asa ca… lasati-ne!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax