Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Clujului, Emil Boc, scoate regionalizarea de la sertar: vrea comasarea județelor pe regiuni istorice. Unde ar fi Alba

Publicat

Primarul municipiului Cluj-Napoca redeschide subiectul regionalizării. Acesta a ieșit cu o propunere radicală: vrea comasarea județelor pe regiuni istorice. Spune că prin regionalizare ar putea fi atrase mai multe fonduri europene.

”Ca să avem o ţară ca afară trebuie să scăpăm de structurile învechite, clientelare vechi de 55 de ani”, spune Emil Boc.

Ineditul din propunerea primarului din Cluj Napoca este ca regionalizarea să nu se producă prin schimbarea constituţiei, care ar fi un lucru mult prea greu.

În schimb, acesta propune comasarea judeţelor pe regiuni istorice. Astfel, am putea atrage mult mai uşor fonduri europene şi am putea să vedem o Românie dezvoltată în scurt timp, la standarde europene.

În acest context, județul Alba ar fi absorbit într-un județ mai mare, alături de Sibiu, Brașov, Mureș și județele din Secuime.

Declarațiile lui Boc: „Să avem judeţe sau regiuni cu minin 800.000 de locuitori”

”Astăzi doar Suceava, ca judeţ, îndeplineşte această condiţie, în rest, judeţele din România nu îndeplinesc o asemenea cerinţă şi în consecinţă nu putem absorbi nici fonduri europene şi nici moderniza cu adevărat ţara pentru că există o fărâmiţare teritorială foarte mare.

Eliminarea acestor structuri, eu le-am numit structuri clientelare de 55 de ani, ar oferi spaţiului public, ocazia unei mai mari transparenţe şi respiraţie democratică în tot ce înseamnă sistem administrativ din România.

Adică administraţia să fie cât mai aproape de cetăţean pentru că acea lege din 1968 este lege din timpul regimului comunist, care avea în vedere principiul centralismului democratic.

Noi cu un pas suntem în Uniunea Europeană, dar cu un pas suntem în trecut, în comunism prin organizarea administrativ-teritorială a ţării”, a spus Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    miercuri, 02.06.2021 at 06:53

    Proatii spuse de un prost și mai mare. Dl Dop da Ciugudul cati locuitori are? Cum de a atras fonduri europene și s-a dezvoltat mai bine ca marile orașe? Pentru că primaria a angajat profesioniști nu lipitori de afișe.
    Asa ca mai lasa-ne cu teoriile tale. Angajații oameni pe criterii de competente profesionale nu pe culori politice și o sa vedeți ce bine merg lucrurile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax