Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul comunei Cricău, Florin Todericiu, a trecut de facto la PNL, de la ALDE. Este al doilea într-o lună

Publicat

Primarul comunei Cricău, Florin Todericiu, a trecut de facto la PNL. Acesta a fost ales pe listele ALDE, partid care s-a prăbușit în județul Alba. 

Oficial, doar și-a anunțat intenția de a candida în 2024 pentru liberali, pentru că dacă și-ar fi dat demisia din partid ar fi pierdut și mandatul.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, într-o postare pe Facebook, unde i-a urat lui Todericiu ”bun venit în PNL”. Fotografiile din postare sunt realizate la sediul PNL Alba.

”Începând de astăzi domnul primar Florin Todericiu va continua proiectele de dezvoltare ale comunei Cricău alături de echipa PNL Alba.

Motivația este una simplă: a colaborat foarte bine cu reprezentanții PNL Alba încă din prima zi a mandatului de primar, găsind întotdeauna la conducerea PNL o ușă deschisă, un sfat și un ajutor pentru a rezolva problemele comunității” a scris Hațegan.

Nu și înainte de prima zi a mandatului de primar. Asta pentru că, în urmă cu mai bine de doi ani, în campania electorală, liderii ALDE acuzau șantaje și amenințări la Cricău, din partea PNL.

Motivul ar fi fost Piatra Craivii cu celebra cetate dacică, despre care cei de la ALDE spuneau că ar urma să fie luată de la Cricău și dată comunei Ighiu, iar Todericiu ar fi fost atunci singurul care s-ar fi opus.

Acum, Todericiu este în ”echipa liberală”, alături de majoritatea primarilor din județ.

Cu doar 2 săptămâni în urmă, la 1 martie, și primarul independent din Câlnic, Lucian Tiberiu Bodea, a trecut la PNL. Acesta a trecut oficial, pentru că nu are partid care să îl împiedice.

În discuții avansate, spun sursele Alba24, se află și primarul din Lupșa, Radu Penciu, în prezent USR.

În județ, PNL are 60 de primari după alegerile din 2020, plus încă doi care i s-au alăturat de facto și unul în discuții.

PSD are 8 primari, PMP și AUR câte unul, UDMR și USR câte doi și alți doi sunt indepenedenți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 14.03.2023 at 20:14

    Om de mare valoare, dar în tulbureala de la PNL nu se simte.

  2. Mircea

    miercuri, 15.03.2023 at 20:14

    PNL trebuia sa continue cu fostul candidat din partea lor,era mult mai capabil și mai puțin părtinitor sau șmecher decât acest rămas pe drumuri de la gaz,au făcut o greseala ca l au luat după ce ii ciufulea prin ziare și nu numai cu Lazarus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax