Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul comunei Ponor prins beat la volanul mașinii primăriei. Spune că a servit ”câteva pahare de vin”


Publicat

etilotest, test alcool, politia

Primarul comunei Ponor, Petruț Bujor, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Contactat de reporterii Alba24.ro, acesta a declarat că a băut ”câteva pahare de vin”. De asemenea, când a fost prins acesta conducea o mașina a primăriei, un autoturism Dacia Duster. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 22 mai 2020, în jurul orei 20,30, în timp ce acționau pe DJ 107 I, pe raza localității Ponor, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    luni, 25.05.2020 at 21:21

    Ma prostule, tu trebuie sa servesti comunitatea, nu paharele cu vin ! Trancalau din Apuseni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare financiare pentru angajarea de bone. Cuantum și condiții din proiectul pus în consultare publică de Primăria Alba Iulia

Publicat

Primăria Alba Iulia va acorda ajutoare financiare tinerelor familii cu copii, în vederea angajării de bone. Vor beneficia de acest sprijin persoanele care au cel mult 3.500 lei venit pe membru de familie.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bone a fost pus în consultare publică.

”În acord cu prevederile Legii nr. 35/31.03.2020, privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, pot beneficia de acest ajutor financiar, în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinație, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Cuantumul ajutorului financiar diferă în funcție de veniturile familiei și este cuprins între 250 și 710 lei pentru un copil, iar dosarul se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia și se acordă în limita fondurilor bugetare.

Acordarea acestui ajutor financiar se face de către autoritățile administrației publice locale în urma hotărârii consiliului local privind aprobarea metodologia de aplicare”, transmite primăria.

Procedura de transparență decizională / consultare publică a proiectului se derulează până în 22 iulie 2020, timp în care persoanele interesate pot să-și prezinte opiniile și propunerile prin email pe adresa social@apulum.ro sau office@apulum.ro.

AICI, integral, metodologia de acordare a ajutoarelor financiare.

Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Alba Iulia, pentru perioada 2014-2023, își propune sprijinirea tinerelor familii cu copii prin dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, educație și recreere.

„Viitorul nu e ceva abstract și nedefinit. Viitorul are nume clare: Maria, Ioana, Teodora, Vlad, Eduard… Viitorul sunt ei, cei mai mici albaiulieni. Pentru ei îmbunătățim permanent infrastructura de învățământ preșcolar, indiferent că e vorba de grădinițe sau creșe. M-aș bucura ca numărul de locuri în creșe să fie cel puțin egal cu al cererilor. Nu putem face o magie, peste noapte, cum am vrea. Este însă unul dintre proiectele mele de căpătâi pentru anii următori. Până să fi rezolvat această problemă, lansăm varianta susținerii famililor pentru angajarea e bone. Este modul în care putem sprijini acum tinerii părinți”, spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Curtea de Apel Alba Iulia. Alte 5 persoane infectate și două teste incerte, după cazul de luni

Publicat

prefectura

Marți, 30.06.2020, întreg personalul Curții de Apel Alba Iulia aflat în activitate, respectiv 123 de persoane au fost testate pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”.

”Rezultatele testării comunicate astăzi de reprezentanții D.S.P. Alba evidențiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive iar în alte două cazuri incerte” au transmis reprezentanții instituției.

”Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare și relații publice) rezultatele testelor de ieri au fost negative. Pentru siguranța colegilor și a publicului nostru, personalul instanței va fi retestat la sfârșitul săptămânii.

Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanții D.S.P. Alba și urmează toate măsurile recomandate astfel încât activitatea de judecată și a compartimentelor publice să se desfășoare în condiții normale și de maximă siguranță pentru angajați și public deopotrivă. În acest sens, facem din nou apel către toți participanții la activitatea judiciară să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia va manifesta în continuare maximă transparență, astfel încât justițiabilii și profesioniștii din sistemul judiciar să fie imediat și permanent informați prin toate mijloacele de informare disponibile. În cursul zilei de astăzi vom reveni cu precizări referitor la cum se va desfășura în perioada următoare activitatea instanței.

Reamintim că la nivelul Curții de Apel Alba Iulia a fost declanșată ancheta epidemiologică după ce duminică un angajat al Curții de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul S.J.U. Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara” au transmis reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia.

Reamintim că o altă persoană din cadrul instituției a fost testată pozitiv, luni.

Vezi și: Angajată a Curții de Apel Alba Iulia, depistată cu noul coronavirus. DSP a declanșat o anchetă epidemiologică

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi măsuri de relaxare anunțate de Guvern, legate de activitățile sportive, activitățile de training și unele evenimente

Publicat

Guvernul a adoptat noi măsuri în ceea ce priveşte regulile de distanţare fizică şi protecţie sanitară, în ședința de miercuri.

Printre aletele, a fost mărit de la 6 la 10 numărul de persoane care fac sport în grup în aer liber, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în cea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane”, a declarat Ionel Dancă.

Activităţile de training se vor putea desfășura cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane.

„De asemenea, sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare de maxim 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de 4 metri pentru fiecare participant”, a mai spus Dancă.

Surse: Agerpres, Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE 2020 Colegiul Național Militar Alba Iulia. Primul admis are media 10. Câți candidați sunt din județul Alba

Publicat

Primul candidat admis în ordinea mediilor după repartizarea computerizată, rezultatele preliminare, la admiterea în Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia are 10 pe linie și este din județul Mureș (Luduș). Ultima medie de intrare este 9,17.

Din județul Alba, au fost admiși 26 de candidați. În total, sunt 120 de locuri disponibile la colegiul militar albaiulian în acest an, pentru băieți și fete.

Vezi REZULTATE ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată. LISTA

Anul trecut, prima medie de admitere a fost 9,90 și ultima 8,16, însă în 2019 s-au dat și teste-grilă, care au avut pondere mai mare în media finală.

Rezultatele finale ale admiterii 2020 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia vor fi cunoscute în 3 iulie, după ce vor fi confirmate locurile de către candidați. Cei care doresc să renunțe la locul obținut pot solicita electronic (email, online) acest lucru în perioada 1-2 iulie.

CALENDARUL ADMITERII și procedura confirmării locului ocupat:

1-2 iulie, până la ora 14.00: în eventualitatea în care se dorește renunțarea la locul obținut în colegiu, părinții/ reprezentanții legali ai candidaților vor solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de renunțare, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare

Vezi AICI modelul-tip de cerere.

2 iulie, între orele 14.00 – 17.00: completarea locurilor rămase libere datorită renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată de către Direcția Generală Management Resurse Umane București.

1-3 iulie, până la ora 15.00: părinții/ reprezentanții legali ai candidaților sunt obligați să confirme locul ocupat prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (email, online) dacă nu au optat pentru renunțarea locului obținut. Candidații care nu transmit, în termen, Cererea de înscriere sunt declarați ELIMINAT, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de înscriere, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare.

Vezi AICI modelul-tip cerere de înscriere.

3 iulie, după ora 15.00: afișarea rezultatelor finale; listele vor fi afișate pe site-ul colegiului, pe prima pagină și fizic la sediul colegiului.

4-10 iulie: pentru candidații declarați ADMIS, se va realiza o planificare a prezenței fizice a acestora în colegiu, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, pentru luarea măsurilor la echipament și completarea fișei de echipare. Planificarea va fi postată pe site după data de 3 iulie 2020, după ora 15:00.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate