Connect with us
Publicitate

ABRUD

Primarul din Abrud, Cristian Albu, a semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru construcția primei creșe din oraș

Publicat

Primarul din Abrud, Cristian Albu, a semnat vineri la sediul Ministerului Lucrărilor Publice și Administrației, contractul pentru noua creșă care urmează să fie construită în oraș. 

Investiția va costa aproximativ 12 milioane de lei (fără TVA) și va fi finanțată prin PNRR.

”Investiția este importantă pentru orașul nostru, fiind prima de acest fel. Orașul nu a avut până acum o clădire care să aibă o astfel de destinatie, în momentul de față avem doar o grădiniță în cadrul căreia funcționează și creșa” a spus Cristian Albu.

Este vorba despre o clădire care va adăposti 40 de copii (4 grupe a câte 10 copii). Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni.

Creșa va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Descrierea a fost făcută de ministrul Dezvoltării și este valabil pentru toate creșele de acest fel, fiind vorba despre un model standard de construire.

Ministerul Dezvoltării a selecționat și cele 60 de creșe care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru care a fost lansat apelul de proiecte în data de 30 iunie, și pentru care autoritățile publice locale au depus 228 cereri de finanțare, a anunțat ministrul Cseke Attila.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax