Connect with us
Publicitate

ABRUD

Primarul din Abrud, revoltat că autoritățile din Alba nu au aprobat un centru de vaccinare la Spitalul din oraș. Reacția DSP

Publicat

Primarul din Abrud, Cristian Alexandru Albu a solicitat Direcției de Sănătate Publică Alba includerea în oraș a unui centru de vaccinare pentru etapa a II-a. Răspunsul primit de la autorități a fost însă unul nefavorabil. Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, edilul susține că este nejustificat refuzul de a amenaja un centru de vaccinare în oraș, având în vedere că spitalul din localitate beneficiază de logistica și infrastructura necesară. De asemenea, potrivit acestuia, centrul de la Câmpeni, singurul din zonă, este insuficient. 

UPDATE: Reprezentanții DSP Alba au transmis precizări referitoare la Centrul de vaccinare de la Abrud.

„Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a propus ca Centrul de vaccinare al Spitalui Orășenesc Abrud amenajat pentru faza I a vaccinării să funcționeze și în faza II, însă acest lucru nu a fost posibil întrucât Spitalul Abrud nu a reușit să se organizeze, mai exact nu a reușit să își amenajeze un circuit pentru populație, distinct față de cel al bolnavilor internați.

Autorizarea unei alte locații, în vederea vaccinării anti-COVID, nu a putut fi obținută de la CNCAV întrucât procentul persoanelor eligibile la vaccinare în faza II este scăzut în zona orașului Abrud.

Precizăm că județul Alba beneficiază de 6 centre cu 9 fluxuri de vaccinare, mai multe decât alte județe cu populație mai numeroasă.

De asemenea, este important de precizat că populația din Abrud poate opta pentru vaccinare în alte centre din județ, eventual la Centrul de la Câmpeni, care este cel mai apropiat din punct de vedere geografic. Pe măsură ce se va intra în etapa a II-a a fazei 2 de vaccinare și apoi în faza a 3-a de vaccinare, se are în vedere suplimentarea numărului de fluxuri de vaccinare din județ”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Mesajul publicat joi seara de primarul Cristian Alexandru Albu, pe pagina de Facebook:

„Astăzi am primit un răspuns nefavorabil privind crearea unui centru de vaccinare pentru etapa a 2-a în Abrud. Așa cum se poate observa în documentul postat, am trimis către autoritățile competente această notificare prin care solicitam reanalizarea acestei hotărâri și introducerea Spitalului Orășenesc Abrud pe lista centrelor de vaccinare.

Considerăm că este nejustificat refuzul de a creea aici un centru, având în vedere că Spitalul beneficiază de toată logistica și infrastructura necesară, așa cum a fost folosit și în etapa 1 de vaccinare. Mai mult decât atât, în zona noastră este propus un centru doar la Câmpeni și considerăm că este insuficient pentru a acoperi întreaga zonă a moților.

Vom face toate demersurile necesare pentru ca populația să se poata vaccina aici, la Abrud, și sperăm ca autoritățile cu putere de decizie să regândească această hotărâre și să ne dea un răspuns favorabil”, a scris primarul Cristian Alexandru Albu, pe pagina de Facebook.

Citește și LISTA centrelor de vaccinare din Alba care vor funcționa în prima etapă a fazei a II-a. Precizări de la DSP

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax