Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Alba Iulia anunță controale la școlile din oraș. Se urmărește respectarea condițiilor de igienă în toalete

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat joi controale inopinate în unitățile de învățământ din municipiu. Reprezentanții administrației locale vor urmări respectarea normelor sanitare la toalete, după ce mai mulți părinți au semnalat faptul că în unele grupuri sociale nu se găsește mereu hârtie igienică, săpun sau igiena este necorespunzătoare. 

„Am mai multe semnale de la părinții din Alba Iulia cum că sunt școli unde, în grupurile sociale, nu se găsește mereu hârtie igienică, săpun sau igiena vaselor de toaletă este necorespunzătoare. Nu pot să accept ca în această perioadă extrem de dificilă, în școlile unde copiii au șansa să meargă în format fizic să nu fie asigurate aceste condiții minime de civilizație și de normalitate până la urmă.

Țin să le reamintesc tuturor directorilor de unități de învățământ că Primăria Alba Iulia și-a făcut cu vârf și îndesat datoria față de fiecare școală/liceu și am asigurat fondurile sau materialele necesare, pentru ca aceste condiții de igienă și siguranță a copiilor să fie respectate întocmai. Fac un apel la responsabilitate și la verificarea la sânge ca aceste norme sanitare să fie respectate, toaletele să fie igienizate regulat în timpul programului de studiu al copiilor, așa cum autoritățile responsabile au solicitat (DSP,IȘJ).

Primăria Alba Iulia are în fiecare unitate școlară câte un reprezentant și voi cere chiar de astăzi să se facă controale inopinate nu în biroul directorilor, ci în toaletele copiilor pentru a ne asigura că există tot ce este nevoie pentru a fi în siguranță măcar din acest punct de vedere: hârtie igienică, săpun, măști, dezinfectant, toalete curate și igienizate, etc.

Le mulțumesc părinților care mi-au adus la cunoștință aceste aspecte și îi asigur pe toți că voi lua măsuri acolo unde acestea se impun. Nu am crezut că, în plină criză sanitară, vor mai fi școli în Alba Iulia, în mediul urban, unde copiii trebuie să meargă cu hârtia igienică în buzunar sau toaletele nu sunt dezinfectate și igienizate de câteva ori pe zi pentru a nu risca îmbolnăviri ale copiilor noștri!

Așa ceva nu voi tolera, mai ales că Primăria Alba Iulia a plătit și s-a asigurat că fiecare școală are toate cele necesare din acest punct de vedere.

Nu cred că este treaba primarului sau a directorului școlii să pună efectiv săpunul și hârtia igienică la baia copiilor, dar este de datoria noastră să ne asigurăm că acestea există și oamenii din subordine își fac, responsabil, treaba”, a scris primarul Gabriel Pleșa, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax