Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, merge la o întâlnire cu plutașii din Europa, la Sarajevo. Care este motivul deplasării

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, alături de consilierul Flaviu Buta, merg în capitala Bosniei și Herțegovinei, Sarajevo, la o întâlnire cu plutași din toată Europa. 

Mai exact, la Sarajevo are loc în următoarele zile, un congres al celor care construiesc plute și se plimbă pe ape cu ele. Primarul din Alba Iulia participă la Congresul Plutașilor Europeni, la scurt timp după ce la Ciugud a avut loc un eveniment dedicat plutăritului.

Potrivit primarului Pleșa, primăria Alba Iulia, în parteneriat cu cea din Ciugud, încearcă să refacă drumul sării, folosit în trecut de plutași pentru transportul sării pe Mureș.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Festivalul Plutăritului la Ciugud. Demonstrații gastronomice și reconstituirea „drumului sării” pe Râul Mureș

Altături de Pleșa și Buta, vor merge la Sarajevo și cei care au construit pluta care a fost lansată la Ciugud, Asociația Petro Aqua, condusă de Imre Szuhanek.

Pe viitor, primăria din Alba Iulia vrea să refacă drumul sării, care să devnină o posibilă atracție turistică, cu mai multe localități implicate: Alba Iulia, Ciugud, sau Vințu de Jos.

Delegația din Alba Iulia va pleca în cursul serii de joi, 16 iunie, cu o mașină, iar transportul este plătit din fondurile proiectului ”Find Your Greatness”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    joi, 16.06.2022 at 11:04

    ” Plutasul ” G. Plesa, unde-si transporta plutele ( cu ce vreascuri ? ) : Pe Ampoi sau pe Mures ? Fostii plutasi, cei mai VESTITI din Romania, cei de pe Bistrita, au fost, cumva, si ei INVITATI la Acest ” summit ” extraordinar al Plutasilor, din Sarajevo ???????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. pilu

    joi, 16.06.2022 at 12:51

    Păi nu am înşeles de ce se duce Pleşa, când acţiunea cu plutăritul a fost găselniţa lui Damian. De când a devenit Pleşa plutaşul şef ? Cum aţi inventat tot felul de tâmpenii să păpaţi fondurile penimic palpabil.Să-ţi fie ruşine, primar pe patru ani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax