Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, vrea impozitarea marilor proprietari din Cetate: bisericile și Armata

Publicat

hava

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a propus impozitarea Armatei, după ce în urmă cu câteva luni declara că Biserica ar trebui să plătească impozite. Cheia în care poate fi interpretată declarația lui Hava poate fi aceia că Biserica Catolică, cea Ortodoxă și Armata sunt trei instituții care dețin spații ample în Cetatea Alba Carolina, pentru care nu plătesc impozite. Mai mult, primăria ar putea obține, în timp, spațiile Armatei, dacă această instituție ar fi obligată să plătească impozite pentru imobilele nefolosite.

Primarul este de părere că în cazul în care biserica va fi impozitată, ”nu va muri credinţa, dar va face mult mai bine”.

”E vorba de tot ce înseamnă avere, de tot ce înseamnă altă activitate productivă, care există, legată de activitatea bisericii. E drept că şi aici se pot face tot soiul de scheme care sunt în Grecia, banii care îi iau îi folosesc pentru săraci, să folosesc termenul acesta. Eu nu am nimic cu biserica. Cineva nu poate să-mi spună mie că am o problemă cu biserica pentru că de când sunt primar în Alba Iulia s-au construit atâtea biserici. Particip la tot şi sunt creştin-ortodox. E vorba de normalitate. Până când România nu se va trezi la normalitate, până când de la Sfântu Petru în jos, toţi vor răspunde pentru faptele lor, toţi, şi direct, până atunci, fără chestiuni, aprobări de la Parlament, până atunci vom avea aceste poveşti şi voi care sunteţi oameni tineri o să fiţi contemporani la ele încă zeci de ani”, a spus Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. G dj

    miercuri, 14.11.2018 at 12:03

    O „mica” adaugire. Catedrala romano-catolica a fost construita in secolul al XIII-lea. Cetatea Alba Carolina a fost construita in secolul al XVIII-lea. Orasul s-a dezvoltat fabulos in jurul episcopiei si a catedralei.
    Deci e greu de spus ca Biserica detine spatii vaste in cetate. Eu cred ca orasul in prisma istoriei, ar trebui sa multumesca vesnic Bisericii catolice. Daca nu ar fi fost catedrala la Alba Iulia, e greu de crezut ca ar fi existat orasul in acesta forma.

    Despre partea legala… Hmmmm. Domnul Hava banuiesc ca nu stie ca legal nu poate sa impoziteze vreo Biserica.
    Daca ar fi stiut asta, probabil nu si-ar fi uzat vocea de pomana.
    Eu „impozitez” mai degraba primaria de fiecare data cand vad in oras treceri de pietoni semaforizate amplasate la 5 metri de giratoriu.
    Ii mai „impozitez” cand vad ca o gramada de bani s-au dus pe apa sambetei pe lucrari de mantuiala(ex. Zidurile cetatii care se sfarma ca painea).
    Mai spun?

  2. Gogi

    miercuri, 14.11.2018 at 15:33

    Domnule MGH, bine ca vorbesti de raspunderea pentru fapte, pe care o invoci, se pare ca mai tarziu nu vei avea nici o sansa sa te dezvinovatesti, pentru ca tocmai ce te-ai osandit singur !
    Da vei da socoteala cu siguranta pt toate faptele tale ipocrite si dincolo de lege, morala si etica. Un singur exemplu, vezi cum se ocupa functiile in primarie, institutie publica la care toti cetatenii ar trebui sa aiba acces in mod egal, nediscriminatoriu, pe baza de meritocratie si cu respectarea legii si nu prin concursuri masluite. Si Tu stii prea bine numai pe cati i-ai bagat acolo prin interventia ta directa sau care au ajuns prin aranjamentul slugilor tale si cu acceptul tau.
    Ai face bine sa taci, sa taci, esti un mare ipicrit si hahalist ! Gargara pentru prosti, ca tu esti desteptul ! Deja te-ai osandit singur ! Pregateste-te de judecata dreptule crestin ipocrit !

  3. pilu

    miercuri, 14.11.2018 at 22:11

    Batrane, aici sunt pe aceiasi lungime de unda cu tine.De ce nu ai facut propuneri la partid sa incerce sa modifice legea ? Sau poate acolo toti au ajuns cu ajutorul Domnului.
    Daca se dau slujbe in biserica sa nu reusesti la europarlamentare ? Cred ca i-ai enervat rau de tot, de jos si pana sus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax