Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Arieşeni a fost achitat în procesul de conflict de interese. Decizie în primă instanţă, la Judecătoria Cîmpeni

Publicat

Vasile Jurj Arieseni Judecătoria Cîmpeni l-a achitat pe primarul din Arieşeni, Vasile Marin Jurj, de acuzaţiile de conflict de interese. Decizia definitivă va fi dată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primarul staţiunii turistice Arieşeni din Alba a fost trimis în judecată în aprilie 2016 pentru conflict de interese. Vasile Marin Jurj este acuzat că, în calitate de primar, a achiziţionat servicii de cazare de la pensiunea administrată de tatăl său.

În 26 iulie, Judecătoria Cîmpeni, a decis achitarea inculpatului.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a fost înregistrat, pe fond, la Judecătoria Cîmpeni.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchet, Marin Jurj, în exercitarea atribuţiilor sale de primar la Primăria Comunei Arieşeni şi ordonator de credite la această autoritate publică, în mod repetat, în perioada 2 aprilie 2009 – 2 octombrie 2013, a achiziţionat diverse bunuri şi servicii (cazare) de la SC Vilidom SRL, firmă care îi are ca asociaţi pe părinţii acestuia şi este administrată de tatăl primarului. Societatea Vilidom SRL deţine pensiunea ”La Vasile” din comuna Arieşeni şi îşi are sediul social la domiciliul primarului Marin Jurj. Pensiunea este, de fapt, proprietatea primarului, iar părinţii acestuia apar în documentele oficiale pentru a evita un posibil conflict de interese.

Până la urmă, însă, primarul Marin Jurj a fost prins de procurori că a încălcat legea. Firma a avut în 2014 o cifră de afaceri de aproape 490.000 de lei şi un profit de aproximativ 100.000 de lei. ”Din probele administrate în cauză rezultă că în perioada 2009 – 2013, Primăria Comunei Arieşeni a efectuat un număr de zece achiziţii (produse şi servicii cazare) în sumă de 38.234,80 lei prin procedeul achiziţiei directe”, se afirmă într-un răspuns pentru Adevărul al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit Codului penal, infracţiunea conflictului de interese se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi cu interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Prin urmare, dacă pierde procesul, primarul Marin Jurj (PSD) va pierde şi funcţia de primar.

Primarul din Arieşeni a câştigat definitiv în februarie 2016 un proces cu Agenţia Naţională de Integritate privind un posibil conflict de interese în materie administrativă. Inspectorii ANI l-au găsi în incompatibilitate pe primarul din Arieşeni în septembrie 2013. Instituţia şi-a motivat decizia pe faptul că „începând cu data de 13 august 2010 a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Arieşeni şi calitatea de reprezentant asociat din partea Consiliului Local Arieşeni în cadrul societăţii Salubritate Apuseni SRL”.

Marin Jurj a câştigat procesul atât la Curtea de Apel Alba Iulia, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vezi şi Primarul din Arieşeni a câştigat procesul de incompatibilitate cu Agenţia Naţională de Integritate. Decizie la Înalta Curte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Daisa Adrian

  joi, 28.07.2016 at 08:19

  Dosarele instrumentate de ANI la adresa domnului Vasile sunt facaturi. In cauza cu Societatea SALUBRITATE APUSENI SRL sunt asociati doar consiliile locale si nu primarii. Asta o spun in cunostiinta de cauza intrucat eu am redactat actele acestei societati.
  Primarii sunt doar reprezentanti consiliilor locale iar daca ar fii un conflict de interese trebuiau cercetati toti cei 12 primari.
  ANI nu a facut decat un joc murdar sustinut politic.
  NU AS FII DAT GIRUL INFIINTARII UNEI ASTFEL DE SOCIETATI DACA AR FI FOST CONFLICT DE INTERESE AL VREUNEI PERSOANE.

  AV.DAISA SILVIU ADRIAN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate