Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Blaj, Gheorghe Rotar cere public DEMISIA directorilor unităților de învățământ din municipiu. MOTIVELE edilului

Publicat

testul de sinceritate valentin gheorghe rotar Pe parcursul ultimelor 6 luni, directorii școlilor din Blaj au transformat propriile unități școlare în vârf de lance a campaniei electorale pentru susținerea PSD. Asta susține administrația publică locală, care spune că a fost martor neputincios la acțiunea concertată a PSD de politizare brutală a învățământului blăjean.

Pentru pierderea rațiunii, a demnității de dascăl și datorită gesturilor politice fără precedent primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar solicită public demisia următorilor directori :

Ioan Tomoiagă –director Colegiul Național I.M.Clain, Rodica Jeican – director adjunct Colegiul Național I.M. Clain, Ioan Marcu -director Grup Școlar Ștefan Manciulea, Elena Drăgan – director adjunct Grup Școlar Ștefan Manciulea, Carol Badea – director Grup Școlar Timotei Cipariu, Ioan Lațiu– director adjunct Grup Școlar Timotei Cipariu, Carmen Gabriș – director Școala Petru Pavel Aron, Ana Dulău – director Școala generală Toma Cocișiu, Sabina Marinescu -director adjunct Școala generală Toma Cocișiu, Ana Zehan -director Școala Generală Simion Bărnutiu Tiur, Marilena Hațegan Comșa – director Școala I.M.Moldovan, Silvia Marcu – director C.S.S. Blaj.

Părinții îngrijorați pentru calitatea actului educațional sau profesori supuși la presiuni electorale au atras atenția asupra ingerinței grave a politicului în activitatea educațională.

Din informațiile transmise de aceștia reiese că, aceia care ar fi trebuit să fie responsabili de viitorul generațiilor de elevi blăjeni s-au transformat în agenți electorali, colectând fonduri pentru sprijinirea PSD și făcând liste cu susținători ai acestei formațiuni politice.

Mai mult decât atât, aceștia au supus la presiuni cadrele didactice și personalul angajat al școlilor solicitând angajamente verbale cu privire la votul ce urma a fi exprimat în cele două tururi de scrutin.

Acesta este un fapt fără precedent, care consemnează activismul de partid în favoarea PSD în școlile din Blaj începând de la alegerile pentru Parlamentul European și culminând cu alegerile pentru Președinția României.

În toată această perioadă s-a constatat cu mâhnire că directorii școlilor din Blaj au participat încolonați la întrunirile de partid ale PSD. dar au uitat să participe la manifestările culturale precum cele dedicate zilei Școlii Ardelene, zi care din acest an are caracter național.

La Primăria Municipiului Blaj sau la Consiliul Local Blaj nu s-a depus în ultimii ani nici un proiect investițional în legătură cu școlile Blajului, nicio informare în legătură cu proiectele europene la care participă vreo instituție de învățământ din Blaj și nicio strategie privind viitorul învățământului din Mica Roma.

Această nepăsare este mai ales evidențiată și girată de atitudinea inspectorului școlar general Dorin Sandea, care de la preluarea mandatului nu a considerat importantă realizarea unei dezbateri cu niciun reprezentant al administrației locale pe tema dezvoltării sau finanțării învățământului din Blaj.

Primăria Blaj le amintește directorilor de școli din municipiu că mai presus de apartenența politică ei sunt dascali ai Școlilor Blajului, fapt care obligă la deminitate.

Școlile Blajului prin dascălii lor au format de-a lungul timpului caractere, oameni care au creat cultură și istorie, făptuitori de evenimente istorice precum Revoluția de la 1848, Mișcarea Memorandista, Marea Unire.

Școlile Blajului au sădit în inima elevilor sentimentul național, valori europene și nu comportamente sau atitudini caracteristice perioadei comuniste.

Atragem atenția la întelegerea faptului că ȘCOALA nu este nici instrument de partid și nici aparat de propagandă iar rolul ei nu este de a aduce voturi sau de a crea cadre de partid, oricare ar fi acesta. Școlile Blajului sunt un loc sacru al românilor, liber de opțiunile partinice”, transmite Primăria Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax