Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul din Cîmpeni pasibil de AMENDĂ. Primăria nu a făcut publică LISTA SALARIILOR actualizate

Publicat

Primar Cîmpeni

Primarul Cîmpeniului, Călin Ioan Andreș are toate șansele să plătească o amendă între 5.000 lei și 10.000 lei din cauza că angajații lui „au uitat” să facă publică lista salariilor pe care funcționarii primăriei Cîmpeni le primesc în urma majorării salariale de anul trecut.

Legea 153 din 2017 prevede că toate autoritățile și instituțiile publice din România să publice pe site-ul instituției și la sediul propriu, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an și să  menţină publicată, o listă a tuturor funcționarilor ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice ale instituțiilor respective. Instituțiile care nu vor respecta legea ar putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective. Inspecția Muncii va avea competența să sancționeze aceste abateri de la lege.

Toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3) vor publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an şi vor menţine publicate, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice”, stabilește legea salarizării unitare.

Făcând o cercetare a site-urilor primăriilor din Județul Alba, nu ne-a fost mirarea să descoperim că pe site-ul din Cîmpeni nu apare nici unde lista prevăzută de legea 153 din 2017. Căutând cu amănuntul lista respectivă la categoria ”Informații Publice” nu am reușit să găsim nimic.

Contactați telefonic reprezentanții primăriei din Cîmpeni  ne-au ghidat printr-un infinit de hotărâri de Consiliu Local până ce am ajuns la Hotărârea NR. 85 din 17.07.2017, care prevede: „Stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale ”Administrație” din aparatul de specialitate al primarului orașului Cîmpeni și al serviciilor publice subordinate” .  Cu alte cuvinte doar o Hotărâre de Consiliu Local care stabilește salariul de bază al funcționarilor primăriei Cîmpeni plătiți din bani publici; nici decum lista la care face trimitere directă legea 153/2017.

Confruntat cu abaterea de lege pe care o comit secretarul primăriei Cîmpeni ne-a declarat că: ”persoana care trebuia să se ocupe e în concediu medical”.

Potrivit NR. 85 din 17.07.2017, primarul din Cîmpeni obținea după prima majorare de la mijlocului anului 2017 un salariu de bază de 7.975 lei, secretar al UAT – 6.520 lei. Un casier și un magazioner cu studii medii ajungând lunar la 3.052lei iar un șef formație pază 3.132 lei.

Vezi mai jos Hotărârea NR. 85 din 17.07.2017, completă care stabilea salariul de bază al angajaților primăriei Cîmpeni. Între timp e posibil ca ele să mai fi fost majorate odată așa cum s-a întâmplat cam la toate primăriile din țară.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax