Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul din Cîmpeni pasibil de AMENDĂ. Primăria nu a făcut publică LISTA SALARIILOR actualizate

Publicat


Primar Cîmpeni

Primarul Cîmpeniului, Călin Ioan Andreș are toate șansele să plătească o amendă între 5.000 lei și 10.000 lei din cauza că angajații lui „au uitat” să facă publică lista salariilor pe care funcționarii primăriei Cîmpeni le primesc în urma majorării salariale de anul trecut.

Legea 153 din 2017 prevede că toate autoritățile și instituțiile publice din România să publice pe site-ul instituției și la sediul propriu, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an și să  menţină publicată, o listă a tuturor funcționarilor ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice ale instituțiilor respective. Instituțiile care nu vor respecta legea ar putea primi amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, iar răspunderea contravențională va aparține conducătorului entității respective. Inspecția Muncii va avea competența să sancționeze aceste abateri de la lege.

Toate autorităţile şi instituţiile publice enumerate la art. 2 alin. (1) şi (3) vor publica la sediul propriu şi pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an şi vor menţine publicate, o listă a tuturor funcţiilor din autorităţile sau instituţiile publice respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice”, stabilește legea salarizării unitare.

Făcând o cercetare a site-urilor primăriilor din Județul Alba, nu ne-a fost mirarea să descoperim că pe site-ul din Cîmpeni nu apare nici unde lista prevăzută de legea 153 din 2017. Căutând cu amănuntul lista respectivă la categoria ”Informații Publice” nu am reușit să găsim nimic.

Contactați telefonic reprezentanții primăriei din Cîmpeni  ne-au ghidat printr-un infinit de hotărâri de Consiliu Local până ce am ajuns la Hotărârea NR. 85 din 17.07.2017, care prevede: „Stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale ”Administrație” din aparatul de specialitate al primarului orașului Cîmpeni și al serviciilor publice subordinate” .  Cu alte cuvinte doar o Hotărâre de Consiliu Local care stabilește salariul de bază al funcționarilor primăriei Cîmpeni plătiți din bani publici; nici decum lista la care face trimitere directă legea 153/2017.

Confruntat cu abaterea de lege pe care o comit secretarul primăriei Cîmpeni ne-a declarat că: ”persoana care trebuia să se ocupe e în concediu medical”.

Potrivit NR. 85 din 17.07.2017, primarul din Cîmpeni obținea după prima majorare de la mijlocului anului 2017 un salariu de bază de 7.975 lei, secretar al UAT – 6.520 lei. Un casier și un magazioner cu studii medii ajungând lunar la 3.052lei iar un șef formație pază 3.132 lei.

Vezi mai jos Hotărârea NR. 85 din 17.07.2017, completă care stabilea salariul de bază al angajaților primăriei Cîmpeni. Între timp e posibil ca ele să mai fi fost majorate odată așa cum s-a întâmplat cam la toate primăriile din țară.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Zilele cu cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, analizate cu o aplicație a The NY Times. Statusul orașului: periculos

Publicat

Cea mai mare poluare a aerului din Alba Iulia, în perioada 2016 – 2019, a fost înregistrată anul trecut. În două zile din lunile mai și noiembrie, valorile particulelor în suspensie (PM 2.5) într-o singură oră au fost de peste 30 de ori mai mari decât limita maximă admisă pentru întreaga zi.  Cotidianul american The […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de unitați de alimentație publică din Alba verificate și amenzi date de inspectorii DSVSA

Publicat

comercianti piata

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, un număr de 135 de unități de alimentație publică, cu scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare. Au fost controlate unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ping-pong cu sporurile pentru proiecte europene, în Primăria Alba Iulia. Cum au ajuns directorii să primească bani în plus

Publicat

primaria alba iulia

Viceprimarul cu atribuții de primar din Alba Iulia, Voicu Paul, a intenționat reducerea sporurilor salariale pentru lucrul în proiecte europene, pentru personalul Direcției Programe, adică exact pentru acei angajați ai instituției care lucrau în domeniu. În schimb, categorii întregi de subordonați de-ai săi urmau să primească venituri majorate, în funcție de numărul de ore alocate […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Balul Bobocilor la Colegiul Militar din Alba Iulia: 14 boboci s-au luptat pentru titlul de Miss și Mister

Publicat

balul bobocilor cilegiu militar

La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a avut loc joi, 5 decembrie, „Balul Bobocilor 2019”. Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de colectivul claselor a XI-a. Organizatorii au decis ca tema balului să fie „Orient Express” iar fiecare pereche înscrisă în concurs a reprezentat o țară traversată de celebrul tren. 14 boboci s-au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate