Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Meteș dă ANI în judecată pentru că l-a declarat „incompatibil”: „Funcția a fost avizată de Prefectură și neremunerată”

Publicat

După ce, în iunie, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, primarul comunei Meteș din județul Alba, Traian Ursaleș, a contestat decizia în  instanță. Motivul pentru care a primit „eticheta” din partea ANI a fost că în perioada 26 septembrie 2008 – 22 februarie 2013, simultan cu funcţia de la conducerea administraţiei locale, a fost şi reprezentant CL în consiliul de administraţie al şcolii din comună.

Potrivit primarului, funcția pe care a îndeplinit-o nu a fost remunerată și are ca argument faptul că primarul este principalul ordonator de credite la școală.

„Atâta timp cât Hotărârea a fost avizată de Instituția Prefectului, nu văd unde este problema în a fi reprezentat consiliul local în consiliul de administrație al școlii, unde primarul este ordonator principal de credite. Foarte mulți primari din județul Alba au făcut același lucru, dar nu au fost declarați incompatibili pentru că nu au fost reclamați de nimeni. Mai mult, funcția respectivă nu a fost remunerată. Am făcut ce au făcut toți primarii aflați în această situație: am contestat decizia în instanță. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Cel mai probabil, în septembrie vom afla, după vacanța instanțelor”, a declarat primarul comunei Meteș, Traian Ursaleș, pentru Alba24.ro.

“Simultan cu funcția de primar, a deținut și calitatea de reprezentant al Consiliului Local Meteș în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII Meteș , încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Citiți și: Agenţia Naţională de Integritate: Primarul comunei Meteş, Traian Ursaleş, în incompatibilitate. A reprezentat CL în consiliul de administraţie al şcolii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax