Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, le cere cetățenilor să respecte măsurile anti-Covid. Orașul riscă să fie carantinat

Publicat

Autoritățile din Ocna Mureș avertizează populația că orașul ar putea intra în carantină. Incidența infectărilor Covid-19 se apropie de valoarea de 6 la mia de locuitori. 

Primarul orașului, Silviu Vințeler, a postat un mesaj pe contul de Facebook al primăriei în care trage un semnal de alarmă și le cere să respecte cerințele sanitare minime.

De asemenea, primarul le-a indicat locuitorilor să se vaccineze. În orașul Ocna Mureș, în incinta sălii de sport, funcționează un centru de vaccinare.

Postarea primarului Vințeler:

Creșterea incidenței infectărilor Covid-19 în Ocna Mureș se apropie de valoarea de 6 la mia de locuitori și în consecință posibilitatea declarării carantinei în oraș.

Sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru.

Pentru a evita acest lucru sunt necesare două lucruri:

1) Respectarea minimelor cerințe sanitare pentru a limita semnificativ răspândirea virusului în comunitate:

– purtarea măștii în spații publice

– spălarea și dezinfectarea cât mai des a mâinilor

– păstrarea, în spații publice, a unei distanțe de minim 1,5m față de alte persoane

2) Vaccinarea:

În orașul Ocna Mureș, în incinta sălii de sport, funcționează un centru de vaccinare.

De la acest centru de vaccinare, doamna doctor Onac ne-a declarat:

„Vaccinarea este metoda cea mai sigură pentru a evita infectarea cu Covid-19. Vaccinarea nu este obligatorie, dar a te vaccina înseamnă să fii responsabil.

Responsabil pentru tine ca persoană, dar responsabil în primul rând pentru cei din jur.

Vaccinarea este cea mai sigură metodă de a preveni și de a restrânge răspândirea virusului. E foarte important să ne protejăm pe noi, să îi protejăm pe cei din jur, pentru că virusul este extrem de contagios, cu transmitere intracomunitară rapidă.

Utilizăm în Ocna Mureș vaccinul produs de Pfize-BioNTech. Nu au fost niciun fel de reacții adverse semnificative la persoanele vaccinate aici iar procesul de vaccinare se desfășoară în condiții normale.”

A venit momentul să demonstrăm că noi, ocnamureșenii, ne putem mobiliza pentru a ne proteja pe noi și a-i proteja pe cei din jur, totul depinde de comportamentul nostru.

Respectați regulile simple de protecție și prevenire în spațiile publice. Nu ne dorim, nici noi, nici dumneavoastră, alte restricții.

Haideți să facem un efort pentru a trece și peste acest val al pandemiei.

Primar, Silviu Vințeler”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax