Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul din Sebeș cheltuie 42.000 de euro, din bani publici, pe o mașină de teren. Acuzațiile unui consilier local

Publicat

masini sebes

Parcul auto al Primăriei Sebeș s-a mărit cu două noi achiziții, de care primarul Dorin Nistor pare să fie foarte mândru. Este vorba despre un buldoexcavator și o autoutilitară Amarok pe care primarul le-a postat pe Facebook. Gestul său a fost aspru criticat de un consilier local care spune că ”Nistor dă 42.000 de euro din banii sebeșenilor pe o mașină scumpă de teren”.

„Primarul din Sebeș cheltuie banii publici pe o maşină luxoasă. Ultima sa ispravă este achiziționarea unei mașini de teren care costă nu mai puțin de 42.000 de euro, mai exact 192.000 de lei. Și omul se și laudă cu asta, pe o rețea de socializare, prezentând achiziția mașinii cu preț piperat, ca pe o mare realizare a administrației publice locale”, a scris pe facebook Radu Cristian, unul dintre consilierii locali ai municipiului Sebeș.

Reacția sa vine ca un răspuns la postarea primarului care se laudă cu cele două achiziții.

„Parcul auto al Municipiului Sebeş a fost completat cu achiziţia unui buldo-excavator şi a unei autoutilitare… Autoutilitara Amarok (Euro 6) este destinată asigurării funcţionalităţii compartimentelor care monitorizează diversele lucrări de investiţii ale unităţii administrativ-teritoriale, putând asigura transportul de diverse materiale (semne de circulaţie, instrumente de măsură, papetărie etc) şi facilitând accesul în condiţii de vreme nefavorabilă în zone cum ar fi drumurile agricole, şantierele în lucru, zone neasfaltate, având o gardă mai mare de la sol şi tracţiune integrală”, a scris primarul, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local a continuat prin a spune că primarul a omis să menționeze sumele plătite din bani publici pentru cele două autovehicule și chiar că Dorin Nistor ar folosi de mașina de teren în scop personal.

„Dorin Nistor a uitat să menţioneze preţul exorbitant plătit din banii contribuabililor pentru această maşină, care depăşeşete cu mult limita decenţei şi a bunului simţ în cheltuirea banului public. Din descrierea făcută de distinsul primar, nevoile curente nu impuneau o sumă atât de mare pentru achiziţionarea unei maşini de acest tip. Se putea recurge la variante mult mai ieftine şi mai eficiente şi avem exemple în acest sens. Dacă domnul primar ne-ar fi cerut părerea, i le-am fi putut oferi.

Sau ar fi putut foarte bine să mai organizeze un referendum consultativ în care să întrebe oamenii din Sebeş dacă sunt de acord să dea banii lor atât de uşor pe o maşină extrem de scumpă. Stăm şi ne gândim că primarul Dorin Nistor n-a avut bani pentru acel autolaborator de monitorizare a calităţii aerului din Sebeş atât de necesar şi a organizat un referendum pentru asta. Acum, dimpotrivă. În mod serios şi legitim, nu credeţi că îi trataţi cam superficial pe sebeşeni, domnule primar Dorin Nistor?

Unii spun că primarul ar fi fost în weekend pe Valea Sebeşului, folosind în scopuri personale maşina proaspăt cumpărată cu banii comunităţii. Domnule primar, parcul auto al Sebeşului nu este herghelia nimănui, iar dumneavoastră trebuie să daţi socoteală în faţa oamenilor cărora le-aţi cerut votul pentru achiziţiile luxoase pe care le faceţi cu banii publici!”, a mai spus Radu Cristian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax