Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Sebeș, precizări privind cercetarea unor foști angajați ai Direcției de Asistență Socială: „Eu am dispus auditul”

Publicat

dn

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a transmis joi clarificări privind informațiile referitoare la cercetarea de către organele de poliție a unor foști angajați ai Direcției de Asistență Socială Sebeș. 

„Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la cercetarea de către organele de poliție a unor foști angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, cred că este corect să informăm opinia publică asupra faptului că în calitate de primar al Municipiului Sebeș am dispus, la începutul lunii august, un audit intern la instituția menționată (ordin de serviciu nr. 48424/01.08.2022, declanșare misiune audit). Raportul de audit și toate probele ridicate au fost predate Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, în data de 25.08.2022, de către Primăria Municipiului Sebeș, începându-se astfel cercetările asupra unor persoane care au statutul de foști angajați ai Direcției de Asistență Socială de la Sebeș.

Asumându-și răspunderea, persoanele implicate nu mai au statutul de angajat în serviciile publice ale Municipiului Sebeș și vor răspunde în fața justiției pentru erorile semnalate de probe. Precizez că este vorba de posturi de funcționari publici, ocupate prin concurs.

Este exclusă orice implicare politică a acestora. Din informațiile pe care le deținem în prezent, prejudiciile au fost asumate și acoperite de persoanele aflate în cercetare.

Activitățile Direcției de Asistență Socială Sebeș nu au fost întrerupte, fiind asigurată continuitatea în raporturile cu beneficiarii acestora. Regretăm orice afectare a drepturilor persoanelor vulnerabile care se bazează pe aceste servicii publice și vom face toate eforturile pentru a coopera cu justiția în vederea stabilirii adevărului.

La Sebeș, nu voi tolera încălcarea drepturilor cetățenilor, fiind condamnabilă o astfel de conduită în fața unor persoane aflate în situații de vulnerabilitate. Am fost cel care a dispus auditarea serviciului public și sesizarea directă a organelor de poliție. Serviciile sociale trebuie să se bazeze pe moralitate și pe respect față de nevoile celui de lângă noi”, a transmis, într-un comunicat, primarul Dorin Nistor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Spovedania

    duminică, 18.09.2022 at 08:24

    Spălatuĺ pe miini dupa trei ani, corespunde noilor cerințe europene privind economia resurselor !?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax