Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Primarul din Șibot își va pierde mandatul. Ilie Tomuș a pierdut definitiv procesul cu ANI, din cauza unui PFA

Publicat


Primarul liberal al comunei Şibot din Alba, Ilie Tomuş va rămâne fără mandatul de primar după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Contestația acestuia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia a fost respinsă. Primarul Tomuș a fost și comerciant ca persoană fizică autorizată, și primar.

Raportul ANI a fost emis exact acum doi ani, în decembrie 2015. “Primarul Ilie Tomuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Şibot şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată», încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”, se susţine în raportul ANI.

Primarul Ilie Tomuș a contestat raportul în justiţie, dar a pierdut. Principalul său argument a fost acela că nu a obţinut venituri ca urmare a calităţii de persoană fizică autorizată, lucru de altfel reținut și în raportul de evaluare. În dosar se arată că activitatea comercială a încetat înainte începerea mandatului, dar primarul a rămas și persoană fizică autorizată, încălcând legea. ”Într-adevăr există menţiuni la dosar în sensul că această activitate economică a încetat la data de 14.07.2014, însă se constată că reclamantul a încălcat regimul incompatibilităţilor”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel.

Din dosar mai reiese faptul că reclamantul a realizat în perioada anterioară, în 2012-2013 venituri din activităţi comerciale, respectiv creşterea bovinelor în sumă de 3341 lei.

Ilie Tomuț a contestat decizia Curţii de Apel la Instanţa Supremă, unde a pierdut definitiv procesul.În perioada următoare, prefectul de Alba, Dănuț Hălălai va emite un ordin de constatare a încetării mandatului de primar al lui Ilie Tomuș. În comună vor fi organizate alegeri și până atunci conducerea primăriei va fi exercitată de vice-primar.

Reamintim că în 2014 a fost condamnat la 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru activităţi comerciale incompatibile cu funcţia de primar. La acea dată a încheiat un acord de vinovăţie cu procurorii şi a obţinut amânarea executării, fapt care i-a permis acestuia să îşi păstreze funcţia de primar şi să candideze din nou în 2016.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Proprietari de case din Alba Iulia, cercetați penal. Și-au racordat ilegal locuințele la rețeaua de apă potabilă

Publicat

Doi proprietari de case din Alba Iulia s-au ales cu dosare penale după ce Poliția a descoperit că imobilele erau racordate ilegal la rețeaua de apă potabilă. Aceștia sunt cercetați pentru furt. Au fost identificați în urma unei acțiuni a Poliției, împreună cu reprezentanții Apa CTTA. Citește și FOTO: RAZIE în Alba Iulia, cartierul Lumea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A furat scule din autoutilitarele unei firme de telecomunicații. Bărbat din Șona, reținut la Alba Iulia

Publicat

catuse

Un bărbat din Șona, dar care locuiește fără forme legale la Alba Iulia, a fost reținut de Poliție, fiind cercetat pentru furtul unor scule din autospecialele unei societăți comerciale specializată în servicii de telecomunicații. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, cercetat pentru săvârșirea a două furturi de scule. Potrivit IPJ Alba, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Zlatna, beat la volan, pe străzile din Alba Iulia. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Un tânăr de 28 de ani, din Zlatna a fost prins miercuri, 16 octombrie, în jurul orei 23.30, de polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit IPJ Alba, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Scandal într-un local din Cugir. Un tânăr reținut, după ce ar fi bătut un bărbat cu pumnii și picioarele

Publicat

politie noaptea

Un scandal a avut loc într-un local din Cugir, în seara zilei de 12 octombrie. Potrivit polițiștilor care anchetează cauza, un  tânăr de 33 de ani, l-ar fi bătut cu pumnii și picioarele pe un alt bărbat de 52 de ani. Bărbatul care a provocat scandalul, a fost reținut pentru 24 ore și este cercetat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate