Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Primarul din Șibot își va pierde mandatul. Ilie Tomuș a pierdut definitiv procesul cu ANI, din cauza unui PFA

avatar

Publicat

Publicitate

Primarul liberal al comunei Şibot din Alba, Ilie Tomuş va rămâne fără mandatul de primar după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Contestația acestuia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia a fost respinsă. Primarul Tomuș a fost și comerciant ca persoană fizică autorizată, și primar.

Raportul ANI a fost emis exact acum doi ani, în decembrie 2015. “Primarul Ilie Tomuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014 întrucât a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Şibot şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Tomuş Ilie Persoană Fizică Autorizată», încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003”, se susţine în raportul ANI.

Primarul Ilie Tomuș a contestat raportul în justiţie, dar a pierdut. Principalul său argument a fost acela că nu a obţinut venituri ca urmare a calităţii de persoană fizică autorizată, lucru de altfel reținut și în raportul de evaluare. În dosar se arată că activitatea comercială a încetat înainte începerea mandatului, dar primarul a rămas și persoană fizică autorizată, încălcând legea. ”Într-adevăr există menţiuni la dosar în sensul că această activitate economică a încetat la data de 14.07.2014, însă se constată că reclamantul a încălcat regimul incompatibilităţilor”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel.

Din dosar mai reiese faptul că reclamantul a realizat în perioada anterioară, în 2012-2013 venituri din activităţi comerciale, respectiv creşterea bovinelor în sumă de 3341 lei.

Ilie Tomuț a contestat decizia Curţii de Apel la Instanţa Supremă, unde a pierdut definitiv procesul.În perioada următoare, prefectul de Alba, Dănuț Hălălai va emite un ordin de constatare a încetării mandatului de primar al lui Ilie Tomuș. În comună vor fi organizate alegeri și până atunci conducerea primăriei va fi exercitată de vice-primar.

Reamintim că în 2014 a fost condamnat la 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru activităţi comerciale incompatibile cu funcţia de primar. La acea dată a încheiat un acord de vinovăţie cu procurorii şi a obţinut amânarea executării, fapt care i-a permis acestuia să îşi păstreze funcţia de primar şi să candideze din nou în 2016.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 3 milioane de euro vor asigura modernizarea a mai mult de 13 kilometri din două tronsoane rutiere în judeţul Alba

avatar

Publicat

La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate încă două contracte de finanțare din perioada de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor județene din Regiunea Centru. Este vorba de două tronsoane din drumurile județene pe care Consiliul Județean Alba și-a propus să le reabiliteze, care fac legătura dintre zonele submontane din centrul județului cu […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Suspectul tâlhăriei de la Alba Iulia, recidivist periculos cu predilecție pentru atacarea femeilor. Ce trecut are

avatar

Publicat

agresor

Bărbatul din Alba Iulia, surprins de o cameră de luat vederi în timp ce lovea și jefuia o tânără de 20 de ani în scara unui bloc din Alba Iulia, este un individ extrem de periculos. În trecut a fost condamnat, în total, la peste 11 ani de închisoare, iar faptele sale sunt comise cu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

100 de bătăi de clopot în bisericile din Aiud, marți, la dezvelirea unei plăci omagiale pentru cinstirea Centenarului

avatar

Publicat

În toate bisericile românești din Aiud clopotele vor începe să bată de 100 de ori marți, la ora 16:00, când va avea loc ceremonia de dezvelire a plăcii omagiale pentru cinstirea Centenarului României. Placa va amplasată în fața Primăriei și cuprinde numele delegaților din Aiud la Marea Adunare Națională din 1918. „Azi, 20 noiembrie 2018, ora […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comisarul șef Darius Vasile Bic a câștigat concursul pentru funcția de adjunct al IPJ Alba. Trei polițiști au concurat

avatar

Publicat

bic

Comisarul şef de poliţie Vasile Darius Bic (42 de ani) a câștigat concursul pentru postul de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliție Judeţean Alba. Anterior, acesta a fost șef împuternicit pe această funcție, iar în trecut  a fost și șef al Poliţiei Municipiului Aiud, dar a lucrat și la Direcția Națională Anticorupție. La concurs au mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate