Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul din Stremţ a primit o amendă egală cu indemnizaţia pe două luni de muncă

Publicat

Primarul localităţii Stremţ, Traian Popa a fost amendat de Inspecţia Socială Alba, instituţie subordonată direct Ministerului Muncii, cu o amendă în valoare de 2.500 lei. Edilul şef susţine că nu au fost motive temeinice pentru aplicarea sancţiunii.

„Am avut recent un control de la aşa-zisul serviciu nou-înfiinţat, Inspecţia Socială, pe chestiuni legate de venitul minim garantat şi protecţie socială.  Ni s-a cerut o lucrare la anumiţi termeni, noi am trimis-o pe cale electronică, mai repede cu două zile, ni s-a mulţumit pentru faptul că am trimis-o în timp. Adevărul era că trebuia trimisă şi pe format de hârtie, am trimis-o doar la două zile după, nu am împiedicat cu nimic desfăşurarea procesului de transmitere a datelor mai departe la Bucureşti, ba, mai mult, între timp am primit şi o derogare, până în data de 11 a lunii, pentru a depune aceste documente.
Eu am depus actele în data de 6 a lunii şi m-am trezit, în data de 11, cu două doamne de la Inspecţia Socială venind la mine. Fără niciun temei justificat să se poată demonstra că am greşit, am fost amendat cu suma de 2.500 lei, repezentând indemnizaţia mea pe două luni, ca primar”, a declarat Traian Popa.

Primarul crede că este vorba despre o uneltire a ministrului Muncii, Ioan Botiş, care le cere angajaţilor normă pentru dat amenzi.

„Vreau să vă spun că inclusiv cele două doamne de la Inspecţia Muncii au fost ruşinate de modul în care au trebuit <să aplice legea>, făcută de domnul Botiş”, a mai spus Traian Popa.

În această situaţie ar mai fi încă 14 primari din Alba, potrivit afirmaţiilor făcute de Popa. El a făcut apel primarilor, să se întâlnească şi să facă împreună o plângere penală în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax