Connect with us
Publicitate

POLITICA

Primarul din Stremţ, despre problemele funcţionarilor publici: Cu banii luaţi şi cu posturile blocate

Publicat

Traian Ştefan Popa, primar Stremţ

Ne aflăm în luna martie a noului an, iar subiectul privind mărirea salariilor bugetarilor cu 15 procente, de la 1 ianuarie pare să nu se fi epuizat şi tot mai mulţi bugetari atrag atenţia că aceste rectificări, de fapt, sunt mai mici decât cele promise de Guvern. Totodată, problemele funcţionarilor publici angajaţi cu ziua la primării nu s-au rezolvat.

Primarul din Stremţ, Traian Popa, a declarat că salariile funcţionarilor publici din administraţiile locale nu au crescut, conform statelor de plată, mai mult de 12,5 – 12,7 procente. „Mă întreb de ce îşi permit guvernanţii să mintă în continuare că salariile au revenit (nu au crescut) cu 15%. În calitate de primar, am dorit să fiu neutru în ceea ce priveşte bătăliile politice, atât la nivel local, cât şi judeţean, dar efectiv nu se mai poate. Ne mint în continuare”, a afirmat acesta.

Tot legat de problema funcţionarilor publici, Traian Popa a readus în atenţia publică imposibilitatea încadrării personalului în administraţiile publice locale, din cauza blocării posturilor.

„Atâta timp cât s-a aprobat prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici un număr de posturi, atunci trebuie să ştie că avem dreptul să ocupăm acele posturi cu funcţionari publici şi nu cu oameni plătiţi cu ziua”, a declarat primarul.

Acesta a precizat, încă de la sfârşitul anului trecut, că Primăria Stremţ are nouă angajaţi, patru dintre ei – tineri cu studii superioare – au fost cotractaţi ca zilieri, deoarece, după pensionarea unor funcţionari, posturile au fost blocate, iar angajările noilor veniţi nu s-au mai putut face, astfel încât să beneficieze de toate drepturile.

„Absolveniţi de facultate, în loc să-şi facă vechime, pentru a putea promova în funcţii, ei sunt din punct de vedere legitim zero. Am făcut fel de fel de demersuri, răspunsul este acelaşi: nu se poate, aşa este legea”, a mai spus primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax