Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul din Zlatna cere demisia directoarei Liceului „Corneliu Medrea”. Ar fi ameninţat nişte elevi cu suspendarea, pentru că s-au pozat cu afişul lui Iohannis. Reacţii

Publicat

silviu ponoran Primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat joi, în conferinţă de presă că solicită demisia directoarei de la Liceul „Corneliu Medrea”, Erica Corduneanu, pe motiv că aceasta ar fi ameninţat un grup de elevi de clasa a XII-a cu suspendarea de la cursuri pe trei zile. Edilul a explicat că motivul a fost o fotografie pe care aceştia au făcut-o în sala de sport a şcolii, cu afişul candidatului la prezidenţiale, Klaus Iohannis şi mesajul „România lucrului bine făcut”.

Potrivit primarului, directoarea le-a spus că elevilor îi trimite acasă pentru câteva zile pentru că fac politică în şcoală. Fotografia a fost postată în urmă cu două zile pe Facebook de către o elevă, iar directoarea s-a arătat foarte deranjată de acest gest, a relatat Ponoran.

Contactată de Alba24, directoarea liceului are altă opinie.

elevi  liceu zlatna „Elevi de clasa a XII-a din Liceul <Corneliu Medrea> au postat în urmă cu vreo două zile pe Facebook o poză. Este poza lui Iohannis cu <România lucrului bine făcut> şi directoarea s-a dus ameninţând elevii că îi va exmatricula, pe trei zile, pentru că fac politică în şcoală.

M-a sunat părintele unei eleve, care apare în poză, la primărie, să mă întrebe ce se întâmplă”, a declarat primarul Silviu Ponoran, în conferinţa de presă de joi.

Primarul asigură că elevii nu s-au fotografiat la cererea ACL: „Se poate verifica asta, nu au fost puşi de nimeni să facă acest, este o chestiune pe care au gândit-o singuri”.

Silviu Ponoran a spus că a discutat cu directoarea şcolii, mai ales că s-au sesizat şi părinţii, că aceasta şi-a cerut scuze faţă de elevi, iar situaţia s-a rezolvat.

Totuşi primarul din Zlatna a precizat că „cer demisia acelei directoare a liceului, pentru că nu se poate un asemenea om să facă presiuni unor copii, care au ajuns la vârsta maturităţii şi care îşi exprimă liber, într-un spaţiu public, mai ales pe Facebook, care nu este al şcolii”.

Contactată telefonic de ziarul Alba24, directoarea Liceului „Corneliu Medrea”, Erica Corduneanu a spus că nu a făcut asemenea afirmaţii, cum că ar fi ameninţat cu exmatricularera pe elevii respectivi.

„Le-am atras atenţia pentru că poza a fost făcută în incinta şcolii, în timpul orelor şi apoi postată pe Facebook. Eu consider că am avut o atitundine corectă. Nu m-a sunat niciun părinte şi nici nu m-a căutat la liceu” , a declarat Erica Corduneanu.

Întrebată dacă este dispusă să îşi dea demisia, dacă primarul i-o cere, Erica Corduneanu a spus: „Îmi dau demisia dacă îmi este cerută de şefii mei. Sunt directoare de 20 de ani, oricum mi-a ajuns”.

Responsabila clasei a XI-a A, Dana Tuhuţ, care apare şi în poza care a fost postată pe Facebook a spus că „ne-a fost atrasă atenţia să nu mai folosim telefoanele în timpul orelor. Nu au fost ameninţări. Poveştile astea poate vin de alţi profesori. Am înţeles că s-au încălcat nişte reguli şi că anuţul era cu tentă politică”.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Emilia

    joi, 13.11.2014 at 14:57

    cine **** te-o pus directoare unde mm o facut copii politica in liceu daca o postat pe facebook ,*****

  2. Emilia

    joi, 13.11.2014 at 14:58

    tu ti cu Ponta deaia ai treaba cu copii ,ca numa astia de a 10-a varsta voteaza cu Poanta pl asta ,sa te deie afar daca esti inculta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax