Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, a scăpat de ANI cu o penalizare la salariu. A fost acuzat că a semnat acte cu firma fiului

Publicat

Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, a primit o sancțiune adininistrativă din partea Agenției Naționale de Integritate: reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de șase luni.

Instituția Prefectului Alba a transmis deja un ordin prin care i-a aplicat primarului penaliarea la salariu.

Sancțiunea vine după încheierea unei investigații ANI și a unor procese prin instanțe care aveau ca subiect semnarea unor acte adiționale la un contract între primărie și firma fiului său.

Ce s-a întâmplat

ANI a decis că Ponoran s-a aflat în conflict de interese din cauză că a semnat două acte adiţionale ale unui contract încheiat de primărie cu firma fiului său, SC SPONI SRL.

Cele două documente au fost semnate în 1999 și 2001.

Acesta a apelat la instanță, dar a pierdut procesul cu ANI.

Procesul a început doar în martie 2017, ca urmare a unei declinări de competenţă, primarul contestând, iniţial, raportul la Tribunalul Bucureşti.

”În perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiţionale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria oraşului Zlatna şi S.C. SPONI SRL (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se susţine în comunicatul ANI făcut public la momentul finalizării raportului.

Firma SPONI SRL îl avea ca adminstrator şi asociat unic pe Răzvan Ponoran.

”Când am primit înştiinţarea ANI că există elemente de natura conflictului de interese în care aş fi implicat, am procedat imediat la verificarea şi anularea actelor respective, ele fiind înlocuite cu alte două acte adiţionale semnate de viceprimar.

Actele respective au fost semnate din neatenţie, la calup, alături de alte 20 de documente de acelaşi fel, care vizau alte entităţi sau persoane fizice din oraş. Înainte ca actele respective să fie semnate, a fost dată o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat prelungirea mai multor contracte, printre care şi a celor două.

Ulterior nu am făcut decât să procedez la semnarea acestora fără să constat că printre ele se aflau cele două acte adiţionale de prelungire a contractelor de închiriere la care e asociat unic şi administrator fiul meu”, a spus la momentul respectiv, Silviu Ponoran.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax