Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Dorin Nistor: Sebeșul a contractat primele 9 autobuze electrice

Publicat

Anul 2024 este cel în care Sebeșul va consemna un mare pas pentru îmbunătățirea serviciului public local de transport oferit cetățenilor prin asigurarea unei alternative nepoluante, a transmis primarul Dorin Nistor. 

„Vă informam, în urmă cu un an, că Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

La finalizarea procedurii de achiziție publică, am semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcarea rapidă.

Valoarea totală a contractului de achiziție este de 19.456.500 lei, iar finanțarea europeană nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă 100% din cheltuielile eligibile.

Parcul auto va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs.

Înnoirea și extinderea parcului de mijloace de transport utilizate pentru operarea serviciului de transport public local din Municipiul Sebeș va fi însoțită de un nou plan care conține mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile cetățenilor din diferite zone ale municipiului.

Totodată, vor crește confortul și siguranța pe care călătorii le vor regăsi în mijloacele de transport public, aspect care va contribui la îmbunătățirea atractivității acestui mod de transport”, a transmis primarul Dorin Nistor, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax